Υλικά:
2 ποτήρια γάλα
3 κούπες αλεύρι περίπου (η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια )
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτηράκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ.αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο
λίγο λαδι για τηγάνισμα
Γέμιση
Εδώ μπορείτε τα βάλετε οτι σας αρέσει….σαλάμι,κασέρι, διάφορα χόρτα,τυρί κ.τ.λ
Εγω έβαλα σκέτο κασέρι.
Εκτέλεση
Σε χλιαρό γαλα διαλύουμε την μαγιά και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
Αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη μέχρι να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια (υπολογίζετε το μέγεθος του τηγανιού σας) εμένα μου βγήκαν 6 μπαλάκια.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό σχημα, βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε όλες τις άκρες σε πουγκί .Πατάμε με τον πλάστη την ένωση και ανοίγουμε όσο ψιλό μπορούμε το πιτάκι χωρίς να το σκίσουμε.
Βάζουμε στη φωτιά το τηγάνι με 2 σταγόνες λάδι, (αν έχετε καλό τηγάνι δεν χρειάζεται καθόλου να βάλετε λάδι).
Ρίχνουμε το πιτάκι μας, με το πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια και το τηγανίζουμε μεχρι να κάνει μια χρυσαφί κρούστα η κάθε μεριά.
Αφού το βγάλουμε απο την φωτιά με λίγο βούτυρο κρύο περνάμε την ζεστή επιφάνεια της κάθε μεριάς.
Το ίδιο κάνουμε με κάθε μπαλάκι.
Καλή επιτυχία!!!
Την Μαρία και την Βασιλική μπορείτε να τις βρείτε στην ομάδα τους “Τι μαγειρεύουμε σήμερα?” αλλά και και στην σελίδα τους
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα