Πώς να φτιάξετε μόνοι σας εύκολη σφολιάτα

Γρήγορη και εύκολη σφολιάτα στιγμής, για ώρα ανάγκης, όταν δεν έχουμε χρόνο. Μια συνταγή απο το sintagespanos-sweet-place!



Υλικά:
1 κιλό αλεύρι σκληρό
2 κουτ. γλ. αλάτι
2 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 κουτ. σ. ξύδι
2 ποτήρια του νερού νερό χλιαρό
βούτυρο μαργαρίνη, λιωμένο σε κρεμώδες υφή

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά, εκτός το βούτυρο, και με τον γάντζο, φτιάχνουμε μια απαλή μαλακή ζύμη, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Καλό είναι να κρατήσουμε ελάχιστο νερό, και να το ρίξουμε κατά την διάρκεια του ζυμώματος, αν θέλει, διότι τα αλεύρια έχουν διαφορά, και δεν τραβούν την ίδια υγρασία όλα.
2. Αφού έχουμε έτοιμη την ζύμη μας, την χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη, 250 γρμ. έκαστο περίπου βγαίνουν.
3. Τα φτιάχνουμε μπαλάκια, και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστούν.

4. Παίρνουμε 100 γρμ. περίπου βούτυρο μαργαρίνη, η ποσότητα είναι εικονική,  και το λιώνουμε, χωρίς να το κάψουμε. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, σε ίση ποσότητα κρύου βουτύρου, και το ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, ώστε να έχουμε ένα λιωμένο βούτυρο, σε κρεμώδες υφή.
5. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια, κάθε μπαλάκι σε λεπτό στρογγυλό φύλλο.

Related Post

6. Αλείφουμε με ένα πινέλο το φύλλο, με αρκετό από το βούτυρο, και το διπλώνουμε στη μέση.

7. Αλείφουμε ξανά με το λιωμένο βούτυρο, το μισό κατά μήκος, και το ξαναδιπλώνουμε κατά μήκος.
8. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια τώρα με βούτυρο, και διπλώνουμε, μισό από την μία πλευρά έως την μέση, και μισό από την άλλη έως την μέση. Δηλαδή, οι δύο άκρες συναντιόνται στη μέση.

9. Αλείφουμε με βούτυρο τη μισή επιφάνεια, και το διπλώνουμε με μιας στη μέση. Έτσι έχουμε ένα φάκελο.

Πατάμε ελαφρά την επιφάνεια της ζύμης να φύγει τυχόν αέρας από μέσα, και την βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Φτιάχνουμε έτσι όλα τα μπαλάκια.
10. Τέλος ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο, πάχους ανάλογα την χρήση, και είναι έτοιμη η σφολιάτα στιγμής, γρήγορα και απλά.

Μπορούμε να ανοίξουμε όσα μπαλάκια θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, και τα υπόλοιπα να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για μερικές ημέρες, ή τα ανοίγουμε όλα, και τα φυλάμε στην κατάψυξη για αρκετό καιρό.
Προσοχή, αυτή η σφολιάτα, δεν αντικαθιστά την κανονική σφολιάτα, που την ανοίγουμε με βούτυρο για 6 φορές. Απλά είναι για μια γρήγορη χρήση.
Σημείωση:
Στο βούτυρο δεν είναι κανονική η δοσολογία, απλά φτιάχνουμε περίπου τόσο, και χρησιμοποιούμε όσο πάρει. Αρκεί να είναι ίση ποσότητα λιωμένο, με άλιωτο, και τα ανακατεύουμε μαζί ώστε να φτιάξουμε μια μαλακιά κρέμα.
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

5 Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα Λεκέδες σε Καπελάκια Τζόκεϊ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More

30 Απριλίου, 2024

Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More

30 Απριλίου, 2024

Πώς να Καθαρίσετε μια Ακρυλική Μπανιέρα Χωρίς Τρίψιμο και Χημικές Ουσίες

Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More

29 Απριλίου, 2024

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Οδοντόκρεμα στο Καζανάκι της Τουαλέτας

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More

29 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα