in , ,

Πώς κάνουμε ανάποδο Decoupage σε γυαλί, για Αρχάριους

Εάν δεν έχετε αρκετή εμπειρία στο decoupage και θέλετε να διακοσμήσετε μια γυάλινη επιφάνεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη αντίστροφη τεχνική decoupage όπου τα σχέδια και τα χρώματα εφαρμόζονται κάτω από το γυαλί προσθέτοντας βάθος στην διακόσμηση. Είναι ιδανική για αρχάριους γιατί είναι εύκολη, γρήγορη και δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία. Ακόμα κι αν κάνετε μερικά λάθη, το έργο σας θα φαίνεται καταπληκτικό.

Πάρτε ένα γυάλινο πιάτο και πλύντε το για να αφαιρέσετε βρωμιά και δακτυλιές. Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε υγρό πιάτων. Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας και γυρίστε το ανάποδα.

Κόψτε το διακοσμητικό σχέδιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εικόνα σας αρέσει, δεν έχει σημασία ο τύπος χαρτιού. Πάρτε μια εικόνα από ένα περιοδικό, χαρτί decoupage, ή τυπώστε το.  Εάν χρησιμοποιείτε λέιζερ εκτυπωτή δεν απαιτείται ειδική προετοιμασία του χαρτιού. Αν το κάνετε σε εκτυπωτή μελάνης, βάλτε κόλλα ντεκουπάζ ή βερνίκι στην όψη της εκτύπωσης, αφήστε να στεγνώσει και εφαρμόστε βερνίκι στο κάτω μέρος. Βερνίκια σε σπρέι είναι πολύ βολικά στη χρήση.

Εφαρμόστε decoupage κόλλα στην όψη της εικόνας και κολλήστε τη στο πιάτο με την όψη προς τα κάτω. Πιέστε απαλά για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα κάτω από την εικόνα. Αφήστε να στεγνώσει για 20 λεπτά.

Βάψτε τη βάση του πιάτου με ακρυλικά χρώματα (φόντο εικόνας). Απλώστε μερικές σταγόνες σε διάφορα χρώματα και ανακατέψτε τα με αφρώδες πινέλο για ομοιόμορφο χρωματισμό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αφού στεγνώσει το χρώμα περάστε με ακρυλικό βερνίκι για την προστασία της διακόσμηση από γρατζουνιές. Αφήστε να στεγνώσει.

Γυρίστε το πιάτο κανονικά και είναι έτοιμο. Ακόμα κι αν κάνατε κάποιο λάθος θα εξακολουθεί να φαίνεται καταπληκτικό!

Συμβουλές

Χρησιμοποιήστε το πιάτο μόνο για διακόσμηση και όχι για φαγητά.

Για να ελέγξετε αν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα κάτω από την εικόνα, γυρίστε το πιάτο κανονικά. Φορέστε γάντια για να μην αφήσετε δαχτυλιές.

Αφού έχετε καθαρίσει το γυαλί, αποφεύγετε να το αγγίξετε για να μην γίνουν νέες δακτυλιές.

Εάν χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτα για διακόσμηση χρωματίστε το φόντο μόνο σε παστέλ χρώματα. Η πετσέτα είναι διαφανής και θα εξαφανιστεί εάν βάλετε σκούρο ή φωτεινό φόντο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρωματίσετε το πίσω μέρος της χαρτοπετσέτας με λευκό ακρυλικό χρώμα, να αφήσετε να στεγνώσει και μόνο τότε χρωματίσετε το φόντο με οποιοδήποτε χρώμα σας αρέσει.

Το ακρυλικό βερνίκι είναι στεγνό στην αφή μετά από 30 λεπτά αλλά είναι καλύτερα να το αφήσετε να στεγνώσει για μερικές ακόμα ημέρες ώστε να σκληρύνει.
fotos via wikihow

Δείτε επίσης – Τι είναι το Decoupage (Ντεκουπάζ); Φτιάξε τα δικά σου έργα τέχνης.

Δείτε επίσης – 100 ιδέες για Decoupage

Δείτε επίσης – 60 εξαιρετικές ιδέες για Decoupage σε καρέκλες!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Γεμιστές Φωλιές Πατάτας!

20 Δημιουργικές Ιδέες για πλαστικούς Σωλήνες P.V.C.