Πλεξούδα Ψωμί χωρίς γλουτένη με Πραλίνα!

Έχω λατρεία στις συνταγές που συνδυάζουν γλυκιά ζύμη με σοκολάτα! Κι αυτή είναι μια συνταγή για να σου τρέχουν τα σάλια! Απολαύστε!



Συστατικά
420 γρ. αλεύρι για ψωμί χωρίς γλουτένη, συν περισσότερο για το αλεύρωμα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο (ταρτάρ)
1 κουταλάκι του γλυκού (3 γρ.) ξηρή μαγιά
50 γρ. ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού (3 γρ.) αλάτι
150 ml ζεστό γάλα (περίπου 35 ° C)
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
4 κουταλιές της σούπας (56 γρ.) ανάλατο βούτυρο, λειωμένο
100 γρ. πραλίνα σε θερμοκρασία δωματίου (μπορείτε να τη ζεστάνετε λίγο)
1 αυγό + 1 κουταλιά της σούπας νερό, χτυπημένα καλά για το άλειμμα

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ σας, τοποθετήστε το αλεύρι, το κρεμόριο, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατέψτε με ένα σύρμα καλά. Προσθέστε το αλάτι, το γάλα, τα αυγά και το βούτυρο και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ. Αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια και ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν κολλάει στο γάντζο αλλά παραμένει μαλακή. Ψεκάστε μια σπάτουλα σιλικόνης ελαφρά με λαδι και ξύστε τις πλευρές του μπολ. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ αρκετά μεγάλο για τη ζύμη ώστε να φουσκώσει και να διπλασιάσει το μέγεθός της. Λαδώστε την κορυφή της ζύμης και σκεπάστε με λαδωμένη μεμβράνη.Τοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες και μέχρι 3 ημέρες.

Σημείωση: Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη την ίδια ημέρα απλά δεν θα είναι τόσο εύκολο να δουλευτεί. Θα χρειαστεί να τη βάλετε σε ένα ζεστό, χωρίς υγρασία μέρος ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθός (περίπου 1 ώρα). Μετά τοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά ή μέχρι να ψυχθεί.

Την ημέρα του ψησίματος, στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και βάλτε το στην άκρη. Βάλτε την κατεψυγμένη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και αρχίστε να τη δουλεύετε με απαλές κινήσεις πασπαλίζοντας με αλεύρι για να μην κολλήσει. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν μαλακώσει αρκετά. Μην παραζυμώσετε ή ρίξετε πολύ αλεύρι γιατί η ζύμη δεν θα φουσκώσει αρκετά.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο περίπου 0,5 εκατοστό πάχος, 30 εκατοστά μήκος και 40 εκατοστά πλάτος, πασπαλίζοντας ελαφρά με αλεύρι για να μην κολλήσει. Πριν διαμορφώσετε πλήρως τη ζύμη, μεταφέρετε την σε λαδωμένο ελαφρά αντικολλητικό χαρτί. Φυσήξτε την περίσσεια αλευριού από τη ζύμη και απλώστε τη πραλίνα, αφήνοντας 2 εκατοστά περιθώριο περιμετρικά.
Ξεκινώντας από την μεγάλη πλευρά της ζύμης και χρησιμοποιώντας το χαρτί τυλίξτε καλά σε έναν κύλινδρο. Σκεπάστε χαλαρά με μια μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για να ψυχθεί για περίπου 10 λεπτά.

Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ή τροχό πίτσας, ξεκινώντας περίπου 2,5 εκατοστά από το ένα άκρο του κυλίνδρου, κόψτε κατά μήκος της ζύμης μέχρι το τέλος ώστε να έχετε 2 κομμάτια ζύμης. Ξεκινώντας από τη άκοπη άκρη, πλέξτε τα κομμάτια απαλά έτσι ώστε οι κομμένες πλευρές της ζύμης να είναι προς τα πάνω.

Related Post

Πιάστε τα άκρα μαζί και βάλτε τα από κάτω. Πιέστε απαλά τα άκρα για να δημιουργήσετε μια  ελαφρώς πλατύτερη και κοντύτερη πλεξούδα. Καλύψτε το ταψί με μια λαδωμένη μεμβράνη  και τοποθετήστε σε ζεστό μέρος ίσα να φουσκώσει (περίπου 20 λεπτά).

 Καθώς η ζύμη φουσκώνει στο ταψί, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190 ° C. Αλείψτε την επιφάνεια ομοιόμορφα με το μείγμα αυγού και τοποθετήστε στο κέντρο του φούρνου. Ψήστε για 10 λεπτά και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 170 ° C. Συνεχίστε να ψήνετε έως ότου η ζύμη ροδίσει (περίπου 15 λεπτά περισσότερο).

Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά. Κόψτε και σερβίρετε όταν είναι ακόμη ζεστό.

fotos via glutenfreeonashoestring


Για φανταστικά σχέδια στα γλυκά μας!!!


Βρείτε τα online εδώ

?? http://amzn.to/2slr8w7 ??


Δείτε επίσης – Γλυκιά νοστιμιά σε 5 λεπτά – Ήλιος σφολιάτας και μερέντα!

Δείτε επίσης – Σπιτική Μερέντα: Πώς να φτιάξετε μόνοι σας τη λαχταριστή λιχουδιά!

Δείτε επίσης – Ελαφρύ παγωτό με λίγες θερμίδες μόνο με γάλα!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

5 Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα Λεκέδες σε Καπελάκια Τζόκεϊ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More

30 Απριλίου, 2024

Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More

30 Απριλίου, 2024

Πώς να Καθαρίσετε μια Ακρυλική Μπανιέρα Χωρίς Τρίψιμο και Χημικές Ουσίες

Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More

29 Απριλίου, 2024

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Οδοντόκρεμα στο Καζανάκι της Τουαλέτας

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More

29 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα