Υλικά για το παγωτό
1 κονσέρβα σαντιγύ morfat creamy
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
Έξτρα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:
Καραμελώμενα αμύγδαλα
Φρουτακια γλασε
Σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα
Κακάο ή κουβερτούρα για σοκολατένιο παγωτό
Νες καφέ σε σκόνη για παγωτό μόκα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα να χτυπάει το μορφατ και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ρίχνουμε τις βανίλιες.Αφήνουμε να χτυπηθεί στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι το μείγμα να κάνει κυματάκια (αν βάλουμε σοκολάτα ρίχνουμε σε αυτή τη φάση το κακάο να ενσωματωθεί).
Εντωμεταξύ περνάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα από το μούλτι να τεμαχιστούν.Αδειάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι ανακατεύουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο βάλουμε και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
Δε χρειάζεται να το χτυπήσουμε στο ενδιάμεσο.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο!!!
TIP!
Για να καραμελώσετε ξηρούς καρπούς βάζετε στο τηγανάκι λίγο καλαμποκέλαιο και ρίχνετε τα αμύγδαλα ολ’οκληρα με 1-2 κ.σ ζάχαρη.τα ανακατεύετε να μην καούν μέχρι να καραμελώσουν και τα αραδιάζετε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν.(εγώ πήρα έτοιμα καραμελωμένα απο μια κάβα)
Καλή επιτυχία !!
via greekmasa
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα