Ίσως το καλύτερο ψητό λαχανικό στον κόσμο! Γενικά δεν είμαι πολύ φίλη της μελιτζάνας, αλλά έτυχε κάποτε να δοκιμάσω στην αγαπημένη μου Ζάκυνθο, ψητή μελιτζάνα στα κάρβουνα με σκορδάκι! Ο έρωτας ήταν αστραπιαίος!

Τι θα χρειαστούμε:
4 Μελιτζάνες φλάσκες μακρόστενες
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Σκόρδο
Μαϊντανός
Αλάτι

Πως το κάνουμε: 
Προσοχή στην επιλογή μελιτζάνας. Όταν λέμε φλάσκες εννοούμε τις “μαύρες” μελιτζάνες που είναι σαν μπαλονάκια αλλά πρέπει να επιλέξουμε να είναι μακρόστενες και όχι στρόγγυλες σαν μπάλα. Αυτό για να ψηθούν καλύτερα – πιο ομοιόμορφα.

Οι “τηλεοπτικοί μάγειρες” σας λένε να τις ψήνετε στο γκάζι. Με το συμπάθειο, αλλά λένε μπούρδες. Το άρωμα που αποκτά η μελιτζάνα όταν ψήνεται στο κάρβουνο δεν συγκρίνεται με τίποτα. Και δεν είναι θέμα γούστου. Η διαφορά είναι τόσο τεράστια που στην ουσία μιλάμε για δύο διαφορετικά φαγητά.

Πλένουμε τις μελιτζάνες (καλού κακού και ας λένε ότι τάχα μου είναι ΒΙΟ) και τις τρυπάμε 3 με 4 φορές γύρω γύρω με ένα πηρούνι. Μην τις λυπάστε. Τρυπήστε τες καλά αλλιώς θα σκάσουν.

Ανάβουμε καλά τα κάρβουνα (δυνατή φωτιά) και βάζουμε τις μελιτζάνες επάνω και τις γυρνάμε περιοδικά. Τις ψήνουμε μέχρι το εσωτερικό τους να γίνει “νιανιά” και το εξωτερικό (η φλούδα) να έχει καρβουνιάσει.

Related Post

Αν το εσωτερικό έχει γίνει “νιανιά” σχεδόν νερό και το έξω δεν έχει καρβουνιάσει, τότε μπορείτε με ένα φλόγιστρο να καρβουνιάσετε το απ’έξω. Αυτό θα βοηθήσει τους αρχάριους στο ξεφλούδισμα.

Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε 2 σκελίδες σκόρδο και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια (να το νιώθεις λίγο στο δόντι).

Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά και τις ξεφλουδίζουμε σε ένα μπολ. Πετάμε τις φλούδες (φυσικά). Την υπόλευκη ψίχα που έμεινε τη βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε (όπως στις σαλάτες) το αλάτι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ξύδι και το λάδι.

Θα σας ξετρελάνει!
via tsoukali

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

5 Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα Λεκέδες σε Καπελάκια Τζόκεϊ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More

30 Απριλίου, 2024

Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More

30 Απριλίου, 2024

Πώς να Καθαρίσετε μια Ακρυλική Μπανιέρα Χωρίς Τρίψιμο και Χημικές Ουσίες

Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More

29 Απριλίου, 2024

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Οδοντόκρεμα στο Καζανάκι της Τουαλέτας

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More

29 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα