Το συγκεκριμένο κέικ γίνεται απίστευτα αφράτο, νοστιμότατο και πιστέψτε με δεν θα μείνει ψίχουλο! Φυσικά μπορείτε επιπλέον να φτιάξετε ένα ωραίο γλάσο πορτοκάλιού για επικάλυψη ή την κλασική κουβερτούρα!
Υλικά:
1 κούπα ελαιόλαδο
1μιση – 2 κούπες ζάχαρη
3 αυγά
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια (ακέρωτα)
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις και να προσθέσετε 3μιση κουταλάκια μπεήκιν πάουντερ
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Σε ένα μπώλ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Μόλις αφρατέψει κάπως ρίχνουμε το ξύσμα, ένα ένα τα αυγά και το χυμό πορτοκαλιού.
Στο τέλος ρίχουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα κέικ ή σε μικρά φορμάκια εαν θέλετε να κάνετε ατομικά (εγώ τα λατρεύω τα ατομικά!)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να βαζουμε μέσα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
Αφού ψηθούν μπορείτε να λιώσετε κουβερτούρα (με τη γνωστή μέθοδο του μπεν μαρί) και να περιχύσετε.
Τα κεκάκια βγαίνουν φανταστικά, αφράτα και εξαιρετικά πορτοκαλένια! Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι! Καλή επιτυχία!
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα