in ,

Μπουγάτσα με Κρέμα

Το πόσο μου αρέσει η μπουγάτσα δεν λέγεται. Αυτή λοιπόν τη συνταγή τη βρήκα στο eri-captaincook και μπορώ να πω οτι έχω ξετρελλαθεί. Γιαμ γιαμ!

Υλικά 9 – 10 μερίδες

6 φύλλα κρούστας
1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα και 1- 2 κουταλιές παραπάνω ζάχαρη
Μια τσιμπιά αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 αυγά

Διαδικασία

Ξεκινάμε την κρέμα μας. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα να ζεσταθεί λιγάκι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά,  βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Το καβουρδίζουμε να μυρίσει ευχάριστα και να πάρει λίγο χρώμα (περίπου 4 – 5 λεπτά). Ρίχνουμε το ζεστό γάλα με προσοχή γιατί θα κοχλάσει και ανακατεύουμε με δάρτη. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια. Ανακατεύουμε που και που με δάρτη ώσπου να πήξει η κρέμα (περίπου 10 – 15 λεπτά)  και ντύνει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν με το δάχτυλο μας τραβάμε μια γραμμή στο πίσω μέρος του κουταλιού κ εκείνη μένει χωρίς “σβήνει” (Κάντε κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση)

Όταν η κρέμα έχει πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε για 1 λεπτό  και προσθέτουμε ενα ένα τα αυγά χτυπώντας κάθε φορά ζωηρά με το δάρτη, να ενσωματωθούν στην κρέμα. Την αφήνουμε λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της και στην συνέχεια την μεταφέρουμε σε ενα μπολ για να κρυώσει. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη σε άμεση επαφή με την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα. Αφού έχει κρυώσει η κρέμα μας ξεκινάμε να κάνουμε τις μπουγάτσες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς.  Βάζουμε σε ένα μπρίκι την μισή κούπα βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Σε μια επιφάνεια κοπής ή εργασίας απλώνουμε δυο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο. Βουτυρώνουμε καλά με πινέλο το επάνω φύλλο και στο κέντρο του φύλλου βάζουμε ποσότητα κρέμας ίση με 2 μεγάλες κουτάλες (που σερβίρουμε την σούπα) από κρέμα. Την απλώνουμε λιγάκι αλλά έχουμε στο μυαλό μας ότι θα διπλώσουμε σε φάκελο το φύλλο (κάντε κλικ στην φωτογραφία).

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διπλώνουμε τον φάκελο φέρνοντας πρώτα το επάνω μέρος του φύλλου, στην συνέχεια διπλώνουμε το κάτω, βουτυρώνουμε και διπλώνουμε και τα πλαϊνά. Βουτυρώνουμε όλο το πακέτο από πάνω.  Το γυρίζουμε ανάποδα ώστε το βουτυρωμένο δίπλωμα να είναι από κάτω και βουτυρώνουμε τον φάκελο και το υπόλοιπο γύρω γύρω δεύτερο φύλλο. Διπλώνουμε τον φάκελο μέσα στο δεύτερο φύλλο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Μεταφέρουμε την μπουγάτσα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί προσέχοντας το δεύτερο και τελευταίο δίπλωμα να είναι απο κάτω. Ψήνουμε τις μπουγάτσες για 35 – 40 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά από έξω. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε, τις αφήνουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία τους και τις κόβουμε πρώτα στα 3 ( 1 κομμάτι είναι 3 μερίδες) και στην συνέχεια το καθένα σε κομματάκια. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Δείτε επίσης – Κέικ ταψιού γεμιστό με κρέμα

Δείτε επίσης – Γαλακτοφέτες ! μια συνταγή από την Ιταλία. Γίνονται ακριβώς σαν τις Kinder!

Δείτε επίσης – Σοκολατένια απόλαυση με Nutella

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Εσείς ξέρετε πως να φτιάξετε αλισίβα και που χρησιμεύει;

Πώς να διατηρήσετε τα λουλούδια στο βάζο σας + έξυπνα tips!