Το βούτυρο κακάο που χρησιμοποιείται στην σοκολάτα είναι πανάκριβο. Έτσι δεν ξέρω αν οι σοκολάτες εμπορίου περιέχουν καθόλου βούτυρο κακάο. Μάλλον περιέχουν γράσο. Φτιάξτε την σοκολάτα σας με καλό γαλακτοκομικό βούτυρο.
1) Ένα βάζο από καλό βούτυρο προβάτου-κατσίκας. Περίπου 600 γραμμάρια.
2) 4 κουτάκια κακάο χωρίς ζάχαρη των 125 γραμμαρίων.
3) Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν-μαρί. Βάζουμε από μία κουταλιά μέλι για κάθε κουτί κακάο. Αν θέλουμε πιο πικρή ή πιο γλυκιά σοκολάτα βάζουμε περισσότερες ποσότητες. Αν βάλετε πέντε κουτιά κακάο θα φτιάξετε γεύση και μυρωδιά ίδια με την πικρή σοκολάτα του εμπορίου που πουλιέται σε μεγάλα κομμάτια.
4) Αφού ανακατέψουμε το μέλι με το βούτυρο ρίχνουμε μέσα και το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Στην αρχή θα κάνει σβόλους, οι οποίοι θα λιώσουν σιγά σιγά.
Αφήνουμε για λίγη ώρα το μίγμα στο μπεν-μαρί για να «ψηθεί». Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
5) Το τελικό αποτέλεσμα. Όπως βλέπετε έχει υποστεί πολλές δοκιμές! Η πείρα δείχνει ότι όσο «παλιώνει» τόσο πιο νόστιμη γίνεται.
Γενικά μην χρησιμοποιείτε τα τόσο διαφημισμένα βούτυρα-τέρατα τα οποία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι προέρχονται από υδρογόνωση καλής ποιότητας λαδιών και τα οποία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι σας κάνουν καλό. Και λάδι μηχανής να υδρογονώσετε θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Οι μαργαρίνες και τα διάφορα σκευάσματα «από αγνό ελαιόλαδο», τα οποία υπάρχουν κατά κόρον στα σούπερ μάρκετ, κάνουν καλό μόνο στην τσέπη των βιομηχάνων.
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα