Ελληνικός μεγάλος λουκουμάς με τρύπα!

Ελληνικός μεγάλος λουκουμάς με τρύπα!

Ο λουκουμάς της ελληνικής παραλίας!


Τι θα χρειαστούμε:
3 φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλτζ χλιαρό φρέσκο γάλα
1 κύβο μαγιά φρέσκια ή 2 φακελάκια ξερή
2 κουταλιές βούτυρο τύπου βιτάμ ή soft για άλειμμα
3 κουταλιές ζάχαρη (άσπρη κρυσταλλική)
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες (λουβιά)
½ σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
Ζάχαρη για το πασπάλισμα
Κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Related Post

Πως το κάνουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ.
Στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να το κάψουμε. Ίσα που να λιώσει!
Kάνουμε μια τρύπα στη μεση του αλευριού και ρίχνουμε εκεί το γάλα με τη μαγιά, το βούτυρο, το αλάτι και τις βανίλιες.
Αρχίζουμε σιγά σιγά να ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υλικά στο κέντρο. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν διπλασιαστεί φτιάχνουμε τους λουκουμάδες ή ανοίγοντας το ζυμάρι σε φύλλο πάχους ½ εκατοστού όπου το κόβουμε σε κύκλους με τσέρκι (κουπατ) ή φτιάχνουμε ένα κορδόνι το οποίο το κόβουμε και ενώνουμε τις άκρες φτιάχνοντας δαχτυλίδια.
Αφήνουμε τους λουκουμάδες σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσουν ξανά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι καίμε καλαμποκέλαιο και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες.
Όταν ροδίσουν είναι έτοιμοι. Απλά τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
via tsoukali

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ chef X (tsoukali.gr): Όλο το παραπάνω μπορεί να γίνει και στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα. Τους λουκουμάδες εγώ τους ανοίγω με το χέρι, χωρίς τσέρκι. Ζυμώνω μια μπάλα, την πλαταίνω ξεκινώντας από το κέντρο προς τις άκρες. Μετά πιέζω πολύ το ζυμάρι στο κέντρο ώστε να λεπτύνει και στο τέλος να τρυπήσει. Έτσι έχω λουκουμάδες ζωρίς “ραφή”.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

5 Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα Λεκέδες σε Καπελάκια Τζόκεϊ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More

30 Απριλίου, 2024

Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More

30 Απριλίου, 2024

Πώς να Καθαρίσετε μια Ακρυλική Μπανιέρα Χωρίς Τρίψιμο και Χημικές Ουσίες

Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More

29 Απριλίου, 2024

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Οδοντόκρεμα στο Καζανάκι της Τουαλέτας

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More

29 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα