Τι θα χρειαστούμε:
2 κούπες ρύζι βρασμένο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1-3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά
2 αυγά
Πιπέρι
αλεύρι
Πως το κάνουμε:
Συνήθως όταν κάνουμε ρύζι κάνουμε λίγο παραπάνω, είτε επειδή φουσκώνει και δεν το υπολογίζουμε καλά, είτε για να καλύψουμε την περίπτωση που κάποιος θα ζητήσει και δεύτερο πιάτο. Ας δούμε πως θα μετατρέψουμε το ρύζι που περίσεψε σε φαγητό “γκουρμέ”.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα τυριά, το πιπέρι και το ένα αυγό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα λίγο (μισή ώρα με 45 λεπτά) στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε το μίγμα σε μικρά κεφτεδάκια και μετά τα περνάμε πρώτα στο αυγό και μετά στο αλεύρι.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (προσοχή στη λεπτομέρεια αυτή. Όταν λέμε καυτό εννοούμε καυτό) μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή και με ντιπ γιαουρτιού ή μίγμα γιαουρτιού – μαγιονέζας!
Εντυπωσιάζει σε κάθε περίπτωση.
Μπορείτε να κάνετε παραλαγές με προσθήκη τριμμένης παρμεζάνας ή με καυτερό πιπέρι καγιέν.
via tsoukali
Το να έχετε ένα καθαρό σπίτι δεν είναι εύκολο, ακόμη και με όλα τα προϊόντα… Read More
Για μερικούς ανθρώπους, η κουζίνα είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού, ενώ άλλοι προτιμούν να… Read More
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επιθυμία να σπάσετε ένα σπυράκι τη στιγμή που θα… Read More
Όχι μόνο μοντέρνα, αλλά και πολλά γνωστά είδη παπουτσιών συχνά αποδεικνύονται μη πρακτικά. Η αγορά… Read More
Το πρωί, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι. Ειδικά αν πάνε στη δουλειά… Read More
Για τη διατήρηση της υγείας μας, είναι απαραίτητο να απολυμαίνουμε τα προϊόντα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα