Συστατικά
ελαιόλαδο
5-6 κρεμμύδια μεγάλα (ένα συνδυασμό κόκκινων και λευκών κρεμμυδιών), κομμένα
φύλλα από μερικά κλωνάρια θυμάρι
125 γρ. αλεύρι
125 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι ψιλό
πιπέρι
75 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομμάτια
150 ml γάλα
250 γρ. φέτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 5-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε καλά και μεταφέρουμε σε μία αντικολλητική στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 22 εκ..
Από πάνω σπάμε σε κομμάτια τα 150 γρ. φέτα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο αλεύρια, το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα χέρια μας ανακατεύουμε μέχρι το μέιγμα να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Μεταφέρουμε σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας μέχρι να γίνει λίγο πιο μεγάλη από τη διάμετρο της φόρμας μας.
Μεταφέρουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και την πιέζουμε στις άκρες της φόρμας έτσι ώστε να καλύψει τα κρεμμύδια.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μερικές μαχαιριές στη ζύμη για να επιτρέψουμε στην υγρασία να φύγει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να είναι σταθερή και ψημένη.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και μετά βγάζουμε τη πίτα από τη φόρμα και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.
Σερβίρουμε τρίβοντας τα υπόλοιπα 100 γρ. φέτας από πάνω.
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα