Ένα διαφορετικό και πολύ δροσερό γλυκό ψυγείου με ξινόκρεμα και ζελέ από πολτό φρούτων. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
*τρόπος-express για να φτιάξετε τι δική σας sour cream: με πλήρη κρέμα γάλακτος και χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε 150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό ενός λεμονιού. Μ’ αυτό τον τρόπο η κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αλλιώς σκεπάστε το μπολ και αφήστε το εκτός ψυγείου για 4-6 ώρες.
Δείτε επίσης: 20 εκπληκτικές χρήσεις για τις φλούδες φρούτων και λαχανικών!
Λιώνετε 1 φακ. ζελατίνη σε 150 γρ. νερό, το προσθέτετε στην ξινόκρεμα μαζί με όσα κομμάτια φρούτων θέλετε και το βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Λιώνουμε τα φρούτα που έχουμε επιλέξει στο multi να γίνουν πολτός. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το ζελέ σε σκόνη και από την ποσότητα του νερού που λέει η συσκευασία βάζουμε τη μισή ποσότητα. Το υπόλοιπο συμπληρώνουμε με τον πολτό που φτιάξαμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε και κομμάτια φρούτων.
Τοποθετούμε το ζελέ σε ένα μπωλ ή ποτήρι ή φόρμα, αναλόγως πώς θέλουμε να σερβίρουμε, και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Μόλις πήξει, βάζουμε από πάνω την ξινόκρεμα και ξαναπαγώνουμε. Σε δυο ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
φωτ.: vkusnogotovym
Οι μύκητες των νυχιών ποδιών μπορεί να είναι ένα επίμονο και ενοχλητικό πρόβλημα, επηρεάζοντας την… Read More
Σήμερα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν περισσότερο. Μέχρι το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός,… Read More
Το air fryer είναι η “φριτέζα” που σχεδόν κάθε σπίτι πλέον έχει, αφού έχει λύσει… Read More
Η Κλέλια Ανδριολάτου που πολλοί την γνωρίσαμε μέσα από την σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, "Maestro"… Read More
Το να ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα μπορεί να μοιάζει με σχεδιαστική πρόκληση, αλλά με… Read More
Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα