in , ,

Φτιάξτε χειροποίητες λαμπάδες με στολίδια από πηλό!

Το να φτιάξεις μια χειροποίητη λαμπάδα για τα παιδιά ή τα βαφτιστήρια σου είναι κάτι πάρα πολύ απλό και εύκολο, όχι μόνο για όσους από μας ασχολούμαστε με τις κατασκευές, αλλά και για όλους. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα κερί στο χρώμα που προτιμούμε και ένα διακοσμητικό που μπορεί εύκολα να φτιαχτεί από μας τους ίδιους από μια πληθώρα υλικών: κορδέλες, ψεύτικα λουλούδια, τσόχα, πηλό, φύλλο μετάλλου, σύρμα, ύφασμα, φελιζόλ κ.α. Ακόμα κι ένα παλιό ξεχασμένο παιχνιδάκι, μια μπομπονιέρα, μπορεί να δεθεί με τρόπο εντυπωσιακό πάνω στη λαμπάδα.

 Ό,τι και να φτιάξουμε σίγουρα θα είναι προτιμότερο και ομορφότερο από τις παιχνιδολαμπάδες που κυκλοφορούν και διαφημίζονται μάλιστα ως πάμφθηνες από τα καταστήματα παιχνιδιών. Ξέρετε, αυτές που αποτελούνται από μια τεράστια κούτα με ένα μεγάλο πλαστικό παιχνίδι και ένα μικρό κερί και που διδάσκουν στα παιδιά μας πως τα πάντα πια είναι εμπορεύσιμα και ότι από την καταναλωτική αυτή άλωση των πάντων δεν μπορεί φυσικά να γλιτώσουν τα έθιμα της Ανάστασης!

Μια πάρα πολύ καλή ιδέα είναι να φτιάξετε τη λαμπάδα σε συνεργασία με το παιδί για το οποίο προορίζεται! Να διαλέξετε μαζί τα χρώματα και τα σχέδια, να εισακουστεί το γούστο του παιδιού και να νιώσει και το ίδιο τη χαρά της δημιουργίας!

Αν δεν μπορείτε, δεν έχετε τη φαντασία ή το χρόνο, τουλάχιστον προτιμήστε μια χειροποίητη “παραδοσιακή” λαμπάδα και, αν θέλετε, αγοράστε το παιχνίδι χωριστά…..Τουλάχιστον έτσι το παιδί παίρνει το μήνυμα ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα και ως εκ τούτου, λαμπάδα και παιχνίδι,  πρέπει να διαχωρίζονται! Εννοείται ότι οι παραπάνω είναι προσωπικές μου απόψεις, είναι ο τρόπος που βλέπω εγώ τα πράγματα….θα ήθελα να μάθω τι πιστεύετε κι εσείς!

Ας πάμε τώρα στο προκείμενο: οι λαμπαδίτσες με τα στολιδάκια από πηλό

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Υλικά
μία λαμπάδα
λίγο αυτοξηραινόμενο πηλό
ένα κουπ πατ σε σχήμα πεταλούδας (ή οποιοδήποτε σχήμα θέλετε εσείς)
λίγο συρματάκι
χρώματα και κορδέλες

Ανοίγουμε τον πηλό σε φύλλο και κόβουμε με το κουπ πατ.

Λειαίνουμε βρέχοντας λίγο το χέρι μας και τυλίγουμε το συρματάκι σε ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Το μπήγουμε στην πάνω μεριά και κάνουμε το ίδιο πράγμα άλλη μια φορά για τη δεύτερη κεραία.

Με το ξυλάκι κάνουμε μια τρύπα για να περνάμε την κορδέλα.

Αφήνουμε τον πηλό να στεγνώσει. Μετά από μερικές ώρες αναποδογυρίζουμε την πεταλούδα να στεγνώσει και από τις δυο μεριές.

Όταν στεγνώσει καλά τη βάφουμε και την τονίζουμε με λίγη χρωματιστή σκόνη.

Με την κορδελίτσα τη στερεώνουμε στη λαμπάδα μόνη ή δύο μαζί. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε πουλάκια, καρδούλες, λαγουδάκια, αστεράκια ή ό,τι άλλο σχήμα έχουμε σε κουπ πατ.

via aneraida

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε άχυρο για πασχαλινά καλαθάκια και κατασκευές!

Δείτε επίσης – 50 πανέμορφες ιδέες διακόσμησης του πασχαλινού τραπεζιού!

Δείτε επίσης – DIY – Πασχαλινά σχέδια για τα νύχια σας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Φυσικές συνταγές απο φρούτα και λαχανικά για να βάψετε τα πασχαλινά αυγά!

Φτιάξτε λαχταριστό Κανταΐφι Κιουνεφέ!