in ,

Φυσικές συνταγές απο φρούτα και λαχανικά για να βάψετε τα πασχαλινά αυγά!

Χρησιμοποιήσετ αυτές τις 100% φυσικές απο υλικά που έχει ένα νοικοκυριό για να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σε πανέορφες και ελαφριές αποχρώσεις.

Για πιο έντονο αποτέλεσμα στο χρώμα μπορείτε να αφήσετε τα αυγά να μουλιάσουν μέσα στο χρωματιστό νερό όλο το βράδυ.


Μπλε-γκρι
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα βατόμουρα με 1 φλιτζάνι νερό, αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου, και αφαιρέστε τα βατόμουρα.

Μπλε
Κόψτε 1/4 του κεφάλιου κόκκινου λάχανου σε κομμάτια και προσθέστε 4 φλιτζάνια βραστό νερό. Προσθέστε  2 κουταλιές της σούπας ξύδι και ανακατέψτε. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και  αφαιρέσετε το λάχανο με μια τρυπητή κουτάλα.

Πράσινο – νεφρίτης
Ξεφλουδίστε  6 κόκκινα κρεμμύδια και σιγοβράστε τα σε 2 φλιτζάνια νερό για 15 λεπτά. Στραγγίξτε. Προσθέστε 3 κουτ. λευκό ξύδι.

Πορτοκαλί
Πάρτε τις φλούδες απο 6 κίτρινα κρεμμύδια και σιγοβράστε σε 2 φλιτζάνια νερό για 15 λεπτά. Στραγγίξτε. Προσθέστε 3 κουτ. λευκό ξύδι.

Αχνό Κόκκινο-Πορτοκαλί
Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. προσθέστε 2 κουτ. λευκό ξύδι.

Κίτρινο
Πλούσια κίτρινο: Σιγοβράστε 120 γραμ. ψιλοκομμένο κορυφές καρότου σε 1-1 / 2 φλιτζάνια νερό για 15 λεπτά. Στραγγίξτε. Προσθέστε 2 κουτ. λευκό ξύδι.
Μουσταρδί-κίτρινο: Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. προσθέστε 2 κουτ. λευκό ξύδι.
Διάφορες αποχρώσεις: Βουτήξτε 4 φακελάκια από χαμομήλι ή πράσινο τσάι σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 5 λεπτά.
Αχνό κίτρινο: Σιγοβράστε τις φλούδες από 6 πορτοκάλια σε 1-1 / 2 φλιτζάνι νερό για 20 λεπτά. Στραγγίξτε. Προσθέστε 2 κουτ. ξύδι.

Καφέ-Χρυσό
Σιγοβράζουμε 2 κουταλιές της σούπας σπόρους άνηθο  σε 1 φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά. Στραγγίξτε. Προσθέστε 2 κουτ. λευκό ξύδι.

Καφέ
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι σε 1 φλιτζάνι δυνατό καφέ.

Ροζ
Σκούρο ροζ: Κόψτε 1 μεσαίο παντζάρι σε κομμάτια και προσθέστε 4 φλιτζάνια βραστό νερό. Ανακατέψτε σε 2 κουταλιές της σούπας. ξύδι και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. αφαιρέστε τα παντζάρια.

Λεβάντα
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι χυμό σταφυλιών και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι.
via bhg

Επίσης

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βάψιμο πασχαλινών αυγών – 12 υπέροχες και ιδιαίτερες τεχνικές!

Φτιάξτε χειροποίητες λαμπάδες με στολίδια από πηλό!