in ,

Φτιάξτε λαχταριστό Κανταΐφι Κιουνεφέ!

Οι περισσότεροι γνωρίζουν το κλασικό σιροπιαστό κανταΐφι. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι στην ανατολική κουζίνα υπάρχει και το κανταΐφιΚιουνεφέ” με την προσθήκη μαλακού τυριού!


Υλικά (6 μερίδες)

500 γρ. κανταΐφι
400 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια (οτιδήποτε μαλακό)
100 γρ. γάλα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το σιρόπι με μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού και το αφήνετε μέχρι να πάρει μια βράση.
Το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
Βάζετε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και προσπαθείτε να το “ξεδιπλώσετε” με τα χέρια.

Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε πάνω στο κανταΐφι  και το ανακατεύετε με τα χέρια.
Απλώνετε το μισό κανταΐφι σ’ ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί με το γάλα.
Το απλώνετε πάνω στο στρωμένο κανταΐφι και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
Ψήνετε στους 150-160ο C μέχρι να κοκκινίσει το κανταΐφι.
Βγάζετε από το φούρνο το ταψί.
Στη συνέχεια σιροπιάζετε το κανταΐφι.

Απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο!
via flowmagazine

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

What do you think?

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Φτιάξτε χειροποίητες λαμπάδες με στολίδια από πηλό!

Το καπάκι από τη συσκευασία μπορεί να κάνει θαύματα!