500 γρ. κανταΐφι
400 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια (οτιδήποτε μαλακό)
100 γρ. γάλα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το σιρόπι με μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού και το αφήνετε μέχρι να πάρει μια βράση.
Το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
Βάζετε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και προσπαθείτε να το “ξεδιπλώσετε” με τα χέρια.
Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε πάνω στο κανταΐφι και το ανακατεύετε με τα χέρια.
Απλώνετε το μισό κανταΐφι σ’ ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί με το γάλα.
Το απλώνετε πάνω στο στρωμένο κανταΐφι και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
Ψήνετε στους 150-160ο C μέχρι να κοκκινίσει το κανταΐφι.
Βγάζετε από το φούρνο το ταψί.
Στη συνέχεια σιροπιάζετε το κανταΐφι.
Απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο!
via flowmagazine
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα