Υλικά:
4 κουταλιές της σούπας ζελατίνη ή περίπου 6 φύλλα
1 κούπα παγωμένο νερό
1 1/2 κούπα βραστό νερό
4 κούπες ζάχαρη
1/4 κ. σ. αρωματικό εκχύλισμα ή σιρόπι της αρεσκείας σας όπως λεμόνι, φράουλα ή μέντα
1-2 σταγονές χρώμα ζαχαροπλαστικής
εξτρά ζάχαρη για την επικάλυψη
Σε ένα μεγάλο δοχείο με κρύο νερό προσθέσετε τη ζελατίνη για πέντε λεπτά για να μαλακώσει.
Προσθέστε στο βραστό νερό τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέσετε τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
Βράστε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς.
Χύστε το μίγμα σε φορμίτσες.
Προσθέστε πολύ λίγο εκχύλισμα και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κάθε φόρμα ανάλογα με τη γεύση και το χρώμα που θέλετε
Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
Εδώ να σημειώσω οτι μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και αντί να χρησιμοποιήσετε χρώματα του εμπορίου να το κάνετε με φυσικό τρόπο.
Αφήστε τα όλη νύχτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.
Την επόμενη κόψτε το μίγμα ζελατίνης σε κύβους χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό.
Η ζελατίνη μπορεί να σας κάνει κολπάκια, αλλά εσείς συνεχίζετε το κόψιμο.
Κυλιστε τους κύβους σε ζάχαρη μέχρι επικαλύφθούν σε όλες οι πλευρές.
Τοποθετήστε τα ζελεδάκια σας σε λαδόκολλα και τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για δύο μέρες για να πήξουν καλά
.
Εαν θέλετε να τα προσφέρετε κερασματάκι τότε μπορειτε να τα βάλετε σε σακουλάκια και να τυπώσετε εδώ τις ετικέτες που φαίνονται στις φωτογραφίες!
via bakerella
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα