Eλαφρύ και νοστιμότατο κέικ ταψιού με κρέμα! Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε!
Υλικά:
Για το κέικ
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100ml γάλα
130ml σπορέλαιο
200γρ ζάχαρη
4αυγά
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα ενός λεμονιού
Για την κρέμα
500ml γάλα
120γρ ζάχαρη
60γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
4 βανίλιες
Ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το αυγό, τις βανίλιες και την ζάχαρη με λίγο γαλα απο την κατσαρόλα για να γίνουν μια κρέμα
Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
Αποσύρουμε απο την φωτιά, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλάτι για το κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ξύσμα και εναλλάξ το μείγμα του αλευριού με το γάλα χτυπώντας ελαφρά
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί, περίπου 26-28 εκ και αδειάζουμε το μείγμα
Παίρνουμε την κρέμα και με ένα κουτάλι την μοιράζουμε κουταλιά κουταλιά σε όλη την επιφάνεια
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
Βγάζουμε το κέικ απο τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας όρεξη!
via olgascuisine. eimaimama
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα