in , ,

Κέικ με κρέμα καραμελέ.

Ένα υπέροχο, πρωτότυπο γλυκό, που συνδυάζει το νοστιμότατο σοκολατένιο κέικ με την υπέροχη κρέμα καραμελέ. Εντυπωσιακό στην εμφάνιση επιδόρπιο, αλλά αρκετά εύκολο στην παρασκευή του.
Από το radicio.com.

Προετοιμασία: 20 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα
Συνταγή για: 16 μερίδες

Υλικά συνταγής για την καραμέλα: 
Ζάχαρη: 2/3 κούπας
Νερό: 1/3 κούπας
Υλικά συνταγής για το κέικ: 
Αλεύρι: 1/2 κούπα και 2 κουταλιές σούπας
Κακάο: 1/3 κούπας
Σόδα: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι: 2 πρέζες
Βούτυρο: 85 γρ.
Σοκολάτα: 120 γρ. (κουβερτούρα)
Ξινόγαλο: 1/2 κούπα (ή 1/2 κούπα γάλα με 1/2 κουταλάκι άσπρο ξύδι που θα αφήσετε να σταθεί για 5 λεπτά)
Ζάχαρη: 1/2 κούπα
Αυγά: 2 μεγάλα
Βανίλια: 1 κουταλάκι εκχύλισμα (ή 2 βανιλίνες)
Υλικά συνταγής για την κρέμα: 
Ζαχαρούχο γάλα: 2 κουτιά
Γάλα: 2 1/2 κούπες
Αυγά: 6 μεγάλα και 4 κρόκοι
Τυρί κρέμα: 180 γρ.
Βανίλια: 1 κουταλάκι εκχύλισμα ή 2 βανιλίνες

Οδηγίες: 
1. Για την συνταγή αυτή θα χρειαστείτε μια μεγάλη φόρμα κέικ με τρύπα, χωρητικότητας 3,5 λίτρων και ένα βαθύ ταψί φούρνου, που να χωρά την φόρμα του κέικ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου. Βουτυρώνετε καλά την φόρμα του κέικ.

2. Βάζετε την ζάχαρη και το νερό για την καραμέλα σε κατσαρολάκι στη φωτιά. Βράζετε μέχρι η ζάχαρη να γίνει σκούρα καστανή καραμέλα. Κατεβάζετε από την φωτιά και με προσοχή αδειάζετε στον πάτο της βουτυρωμένης φορμας.

3. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το κακάο, την σόδα και το αλάτι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

4. Βάζετε σε μπεν μαρί την σοκολάτα σπασμένη κομμάτια και το βούτυρο και τα λιώνετε, ανακατεύοντας να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Βγάζετε από το μπεν μαρί και προσθέτετε το ξινόγαλο, τη ζάχαρη, την βανίλια και τα αυγά. Τα χτυπάτε με σύρμα να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτετε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύετε μέχρι να υγρανθεί όλο το αλεύρι και να ενσωματωθεί (μην το παραχτυπήσετε). Αδειάζετε το τη ζύμη του κέικ στη φόρμα πάνω από την καραμέλα, με προσοχή να μην λερώσετε τα τοιχώματα της φόρμας.

5. Αν έχετε μεγάλο μπλέντερ, βάζετε όλα τα υλικά για την κρέμα και τα χτυπάτε για 1 λεπτό περίπου (αν δεν έχετε τα χτυπάτε σε μίξερ). Αδειάζετε πάνω από τη ζύμη του κέικ στη φόρμα.

6. Βάζετε τη φόρμα σε βαθύ ταψί . Με προσοχή, γεμίζετε το ταψί με βραστό νερό.

7. Ψήνετε το γλυκό στον προθερμασμένο φούρνο για 80 περίπου λεπτά. Καθώς το γλυκό ψήνεται, τη ζύμη του κέικ θα έρθει στην επιφάνεια, ενώ η κρέμα θα πάει κάτω.

8. Βγάζετε από το φούρνο. Βγάζετε την φόρμα από το ταψί και την αφήνετε πάνω σε σχάρα, να κρυώσει 2 ώρες περίπου. Σκεπάζετε το γλυκό και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Ξεφορμάρετε το γλυκό, αναποδογυρίζοντας το σε μεγάλη πιατέλα.

via radicio

Δείτε επίσης – Κέικ ταψιού γεμιστό με κρέμα

Δείτε επίσης – Συγκλονιστική τούρτα μπανόφι

Δείτε επίσης – Γαλακτοφέτες ! μια συνταγή από την Ιταλία. Γίνονται ακριβώς σαν τις Kinder!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Ξέρετε τι σημαίνουν οι γραμμές σε ένα πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης;

25 ιδιαίτερες κατασκευές με Cents!