Φτιάξτε μόνες σας σπιτικά γεμιστά μπισκότα που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι! Μία εύκολη συνταγή για να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να απολαμβάνετε ένα σοκολατένιο γλυκάκι!
ΥΛΙΚΑ:
Για τα μπισκότα:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα σκόνη κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κούπας ζάχαρη απλή
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για την κρέμα σοκολάτας:
2 κούπες ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμάρια σοκολάτα λιωμένη
2 κουταλιές της σούπας γάλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέστε τον κρόκο και την βανίλια και χτυπήστε ξανά μέχρι να αναμιχθούν καλά.
Σε ένα μπολ, βάλτε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και το αλάτι και ανακατέψτε. Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι στο άλλο μείγμα σε τρεις δόσεις ανακατεύοντας παράλληλα, αφού πρώτα έχετε χαμηλώσει την ταχύτητα του μίξερ.
Μόλις σχηματιστεί η ζύμη, σταματήστε το χτύπημα και μοιράστε τη ζύμη σε δύο μέρη. Απλώστε στον πάγκο ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης και ανοίξτε πάνω σε αυτή τη ζύμη σε λεπτό φύλλο 25×30 εκατοστά περίπου. Σκεπάστε με την υπόλοιπη μεμβράνη και μεταφέρετε τον δίσκο στο ψυγείο.
Κάντε ακριβώς το ίδιο για την υπόλοιπη ζύμη και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Όταν τα βγάλετε κόψτε τη ζύμη με ένα ποτήρι ή με ένα κουπάτ σε ίσα κομμάτια σε ότι σχήματα θέλετε.
Χρησιμοποιώντας αντικολλητικό χαρτί, ψήστε τα μπισκότα σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 με 12 λεπτά. Θα δείτε ότι φουσκώνουν λίγο, αλλά δεν απλώνουν. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο είναι σημαντικό να τα αφήσετε να κρυώσουν καλά.
Για την κρέμα χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε την άχνη και συνεχίστε μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Έπειτα, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με τις δύο κουταλιές γάλα και χτυπήστε ώστε να ανακατευτούν καλά.
Απλώστε τη γέμιση στα μπισκότα, ενώστε τα ανά δύο και είναι έτοιμα!
via mothersblog