Αισθητικά είναι πανέμορφα και μπορείτε να τα φτιάξετε για πάρτυ, γιορτές αρραβώνες και οποιάδηποτε άλλη περίσταση θέλετε γιατί πολύ απλά θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους!
Γι’αυτή τη συνταγή ιδανικό θα ήταν να είχατε τους μεταλλικούς κώνους που είναι για τέτοιες συνταγές. Βέβαια εαν δεν τους έχετε μία εναλλακτική λύση είναι η εξής: Αγοράζετε άδεια χωνάκια παγωτού και τα τυλίγετε με αλουμινόχαρτο.
Εαν πάλι και αυτό δεν σας κάνει γιατί πολύ απλά δεν θέλετε να αγοράζετε χωνάκια, τότε υπάρχει και άλλη λύση.Τυλίξτε σε κώνους χοντρά πόστερς ή flyers και απο πάνω τυλίξτε με αλουμινόχαρτο πολύ καλά ώστε να μην φαίνεται ούτε χιλιοστό του πόστερ. Το τονίζω! Πρεπει να τυλίξετε πολύ καλά το αλουμινόχαρτο! Εαν το κάνετε σωστά θα δουλέψει super!
Η διαδικασία έχει πολύ πλάκα και μπορείτε να τα γεμίσετε με οτι τραβάει η όρεξη σας! Μία καλή και νόστιμη πρόταση είναι τονοσαλάτα (σλούρππππ). Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να τα γεμίσετε καλά για να φτάσει μέχρι κάτω η γέμιση, γιατί όπως και να το κάνουμε έχει ένα βάθος!
Η παρακάτω συνταγή είναι για 8 μεγάλους κώνους, αλλά μπορείτε σίγουρα να φτιάξετε και 16 μικρούς.
Ελπίζω να τα απολαύσετε τα ψωμάκια σας!
Θα χρειαστείτε:
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλυτζάνι νερό
3 κουτ. σούπας λάδι
1/4 της κούπας ζάχαρη
1 χτυπημένο αυγό
2 1/4 κουτ. του γλυκού μαγιά ξερή
3 1/2 με 4 φλυτζάνια αλεύρι για ψωμί.
Μείγμα για Επάλειψη: 1 αυγό χτυπημένο μαζί με 1 κουτ. σούπας γάλα.
Οδηγίες:
1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό και το γάλα αρκετά αλλά χωρίς να βράσει. Βάλτε το σε ένα μεγάλο μπώλ και αφήστε να γίνει χλιαρό.
2. Προσθέστε το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν
3. Προσθέστε το χτυπημένο αυγό και τα δύο φλυτζάνια αλευρι. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα μείγμα, με την ξύλινη κουτάλα.
4. Προσθέστε τη μαγιά και ανακατέψτε
5. Αφήστε το να “καθήσει” για 10 λεπτά χωρίς να το καλύψετε. Τώρα αρχίστε σιγά σιγά να προσθέτετε κι’ άλλο αλεύρι. (Μπορεί να χρειαστεί 1 1/2 κούπα ακόμα και όχι 2). Ζυμώστε για 6-8 λεπτά.
6. Ρίξτε μία κουταλιά λάδι σε ένα καθαρό μπώλ και βάλτε εκεί τη ζύμη. Αναποδογυρίστε την αρκετές φορές να πάει το λάδι παντού σε όλες τις πλευρές της ζύμης.
7. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος – περίπου μία ώρα.
8. Μέχρι να φουσκώσει η ζύμη φτιάξτε τους κώνους, εκτός εαν έχετε έτοιμους!
9. Φτιάξτε τους κώνους.
10. Καλύψτε καλά με αλουμινόχαρτο.
11. Βάλτε τα στην άκρη
12.Μόλις η ζύμη φουσκώσει ζυμώστε τη για λίγη ώρα. Κόψτε τη ζύμη σε 8 κομμάτια.
13. Προσέξτε να είναι περίπου ίδια σε μέγεθος.
14.Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5′ . Στη συνέχεια φτιάξτε κορδόνια με το κάθε κομμάτι. Εδω οι κώνοι απο αλουμινόχαρτο είναι περίπου στα 15 εκατοστά ύψος οπότε και τα κορδόνια πρέπει να είναι αρκετά μακρυά. Τα ψωμάκια είναι αρκετά μεγάλα.
15. Αρχίστε το τύλιγμα!
16. Τοποθετήστε το ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Περάστε τα με το χτυπημένο αυγό και το γάλα (Μείγμα για επάλειψη). Πασπαλίστε με σουσαμάκι.
17. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστούν για μισή ώρα
18. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-22 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο.
19. Μόλις ψηθούν αφήστε τα να κρυώσουν λίγο μέχρι να βγάλετε τους κώνους.
20. Γεμίστε με οτι τραβάει η ψυχή σας!
via homecookinginmontana