- 4shares
- 2Facebook
- 0Twitter
- 2Pinterest
Συνταγή για εκπληκτική, αφράτη γαλατόπιτα με κρέμα σαν βελούδο
Υλικά
Για την κρέμα
Περιεχόμενα Άρθρου
- 1,5 λίτρο γάλα
- 1,5 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (300 γρ.)
- 1 φλυτζανάκι του καφέ σιμιγδάλι ψιλό (50 γρ.)
- 1 φλυτζανάκι του καφέ αλεύρι (40 γρ.)
- 1 φλυτζανάκι κάστερ πάουντερ(40 γρ.)
- 2 βανίλιες
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Λίγο αλάτι
για το φύλο:
- 500 γρ. αλεύρι
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. ξύδι
- Λίγο αλάτι και νερό χλιαρό
Φτάχνουμε τη ζύμη και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Κάνουμε 5 μπαλάκια και και ανοίγουμε 5 φύλλα. Σε κάθε φύλλο ρίχνουμε λίγο κανέλα και ζάχαρη και αλείφουμε λάδι και λιωμένο βούτυρο.
Βάζουμε την κρέμα από πάνω.
Χτυπάμε 1 αυγό με λίγο γάλα και 2 κ.σ ζάχαρη και το ρίχνουμε πάνω στην κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Photo: Μένια Στεφοπούλου / συνταγή για την κρέμα είναι της μαγείρισσας Ελένη Παπατσάνη
- 4shares
- 2Facebook
- 0Twitter
- 2Pinterest
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

