Συνταγή για εκπληκτική, αφράτη γαλατόπιτα με κρέμα σαν βελούδο
Υλικά
Για την κρέμα
- 1,5 λίτρο γάλα
- 1,5 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (300 γρ.)
- 1 φλυτζανάκι του καφέ σιμιγδάλι ψιλό (50 γρ.)
- 1 φλυτζανάκι του καφέ αλεύρι (40 γρ.)
- 1 φλυτζανάκι κάστερ πάουντερ(40 γρ.)
- 2 βανίλιες
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Λίγο αλάτι
για το φύλο:
- 500 γρ. αλεύρι
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. ξύδι
- Λίγο αλάτι και νερό χλιαρό
Φτάχνουμε τη ζύμη και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Κάνουμε 5 μπαλάκια και και ανοίγουμε 5 φύλλα. Σε κάθε φύλλο ρίχνουμε λίγο κανέλα και ζάχαρη και αλείφουμε λάδι και λιωμένο βούτυρο.
Βάζουμε την κρέμα από πάνω.
Χτυπάμε 1 αυγό με λίγο γάλα και 2 κ.σ ζάχαρη και το ρίχνουμε πάνω στην κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Photo: Μένια Στεφοπούλου / συνταγή για την κρέμα είναι της μαγείρισσας Ελένη Παπατσάνη
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!