Μια εκπληκτική συνταγή για ένα πολύ παραδοσιακό σνακ που παράλληλα είναι χορταστικό και μπορείς να το φας όλες τις ώρες της ημέρας. Τα Σιμίτια από την Πόλη! Γεμιστά κουλούρια με τυρί και σαλάμι.
Η συνταγή είναι από την ομάδα στο Facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”, και το μέλος “ Gogo Samiou “.
ΥΛΙΚΑ για 8 κουλούρια!!
200 γρ. ζεστό νερό (1 Κούπα)
200 γρ. ζεστό γάλα (1 Κούπα)
90 γρ. λάδι ελαφρύ (σχεδόν 1/2 κούπα)
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη γεμάτες
1 αυγό
1 κουτάλια γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
και όσο αλεύρι πάρει περίπου 700 γρ.
Για την επικάλυψη Σουσάμι, λίγο νερό με 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι. Αν δεν έχετε πετιμέζι να βάλετε μέλι και αν δεν έχετε ούτε μέλι ανακατέψτε νερό με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Πώς να φτιάξετε Κουλούρια Θεσσαλονίκης!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί ξεκινώντας από το χτύπημα του αυγού. Αφήνουμε σκεπασμένο 30 με 40 λεπτά το ζυμαράκι να ξεκουραστεί. Πλάθουμε και ανοίγουμε με το χέρι μας λωρίδες. Βάζουμε τυρί, σαλάμι αέρος, γαλοπούλα καπνιστή κλείνουμε, φτιάχνουμε 2 κοτσίδες τις ενώνουμε και το βουτάμε στο νερομελο πρώτα και μετά στο σουσάμι. Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Μπορούμε να βάλουμε μέσα και τυρί κρέμα η ακόμα και μερέντα η να τα αφήσουμε και σκέτα. Τα παραπάνω υλικά είναι για διπλή δόση.
Καλή επιτυχία
Η συνταγή είναι από την ομάδα στο Facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”