Πόσες φορές έχουμε ψήσει κάτι και δεν είναι ομοιόμορφα ψημένο όταν έρχεται η ώρα να το βγάλουμε από το φούρνο. Μπορεί από πάνω να είναι καλοψημένο και από κάτω καμένο ή ακόμα και το ανάποδο. Από κάτω να έχει ψηθεί και από πάνω το φαγητό να είναι χωρίς χρώμα και μισοψημένο.
Το πρόβλημα είναι η ανομοιόμορφη θέρμανση του φούρνου και έτσι πραγματικά μπορεί να χαλάσει το φαγητό μας αλλά και το χρόνο που προσπαθήσαμε για να έχουμε ένα καλό γεύμα με την οικογένεια μας.
Φτιάξε τα πασίγνωστα Cinnabon rolls με αυτή την πολύ απλή συνταγή – Δοκιμασμένη και νόστιμη
Μια δοκιμασμένη μέθοδος η οποία λειτουργεί εξαιρετικά με τα ψωμιά και τα κέικ είναι ένα ταψί με νερό. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σκεύος ανθεκτικό στην θερμοκρασία πχ ένα ταψί με νερό στον πάτο του φούρνου. Η υγρασία από το νερό θα βοηθήσει το φούρνο να θερμανθεί ομοιόμορφα και έτσι θα ψήσει πολύ καλύτερα. Ο ατμός κατανέμει καλύτερα τη θερμοκρασία και έτσι θα αποτρέψει την υπερθέρμανση του πάτου και το κάψιμο του φαγητού στο κάτω μέρος.
Άλλη μία μέθοδος είναι τα τυλίξετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και να το τοποθετήσετε κάτω από το ταψί που ψήνεται το φαγητό. Το αλουμινόχαρτο λειτουργεί σαν ανακλαστήρας και κατανέμει καλύτερα τη θερμοκρασία μέσα στο φούρνο με αποτέλεσμα ομοιόμορφο ψήσιμο του φαγητού.