Όταν λαχταράμε να φάμε ένα σνακ θέλουμε να είναι τραγανό με ωραία γεύση και χορταστικό. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να είναι υγιεινό και πλούσιο σε πρωτεΐνες. Φτιάξε λοιπόν στικς τυριού cottage, ένα εκπληκτικό συνδυασμό νοστιμιάς, υφής και θρεπτικότητας. Το cottage είναι πολύ ελαφρύ τυρί με λίγες θερμίδες και μπορεί να αντικαταστήσει τα βαριά τυριά που λιώνουν και είναι φουλ στα λιπαρά.
Τα συγκεκριμένα στικς είναι ιδανικά για το σχολείο, το γραφείο ακόμα και για πάρτυ.
Οφέλη του τυριού Cottage
- Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες – Το τυρί cottage περιέχει πρωτεΐνη καζεΐνης, η οποία χωνεύεται αργά, διατηρώντας σας χορτάτους για περισσότερο χρόνο.
- Χαμηλό σε θερμίδες – Σε σύγκριση με τα κανονικά τυριά, είναι ελαφρύτερο αλλά εξίσου χορταστικό.
- Πλούσιο σε ασβέστιο – Απαραίτητο για γερά οστά και δόντια.
- Ιδανικό για δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων – Όταν ψήνονται, αυτά τα sticks μπορούν εύκολα να ενταχθούν σε έναν τρόπο ζωής κετογονικής δίαιτας ή χαμηλών υδατανθράκων.
- Ευέλικτη γεύση – Η ήπια γεύση του τυριού cottage ταιριάζει καλά με μπαχαρικά, ντιπ και σάλτσες.
Συνταγή για στικς με τυρί cottage
Υλικά:
- Τυρί Cottage (1 φλιτζάνι) – Προσφέρει την κρεμώδη, πικάντικη βάση. Φροντίστε να το στραγγίξετε καλά.
- Τριμμένη φρυγανιά (1 φλιτζάνι) – Δημιουργεί μια χρυσαφένια, τραγανή κρούστα. Η τριμμένη φρυγανιά Panko τα κάνει εξαιρετικά τραγανά.
- 1 Αυγό (χτυπημένο) – Λειτουργεί ως συνδετικό υλικό, βοηθώντας την επικάλυψη να κολλήσει.
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (½ φλιτζάνι),
- Σκόνη σκόρδου (½ κουταλάκι του γλυκού) – Προσθέτει μια αλμυρή πινελιά που ενισχύει τη γεύση του τυριού.
- Πάπρικα (½ κουταλάκι του γλυκού) – Προσφέρει μια καπνιστή, ελαφρώς πικάντικη νότα.
- Αλάτι & Μαύρο πιπέρι (κατά βούληση) – Ισορροπεί τη γεύση.
- Λάδι για τηγάνισμα / Σπρέι μαγειρέματος για ψήσιμο – Η επιλογή σας εξαρτάται από το αν θέλετε λαχταριστά τηγανητά στικ ή μια πιο ελαφριά ψημένη εκδοχή.
Οδηγίες βήμα προς βήμα – cottage sticks
Βήμα 1: Προετοιμασία για το πανάρισμα: Πάρτε τρία ρηχά μπολ: Βάλτε το αλεύρι στο ένα, το χτυπημένο αυγό στο δεύτερο και την ριμμένη φρυγανιά αναμεμειγμένη με σκόνη σκόρδου, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι στο τρίτο.
Βήμα 2: Πλάστε το τυρί cottage: Στραγγίστε καλά το τυρί cottage χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι ή ένα τουλπάνι. Πάρτε μικρές μερίδες και πλάστε τες σε κομμάτια που μοιάζουν με ραβδιά. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, μπορείτε να ανακατέψετε με μια κουταλιά της σούπας αλεύρι ή τριμμένη παρμεζάνα για να το σφίξετε.
Βήμα 3: Πανάρισμα: Αλευρώστε κάθε στικ μετά βουτήξτε το σε αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά. Για επιπλέον τραγανότητα, επαναλάβετε το βήμα αυγό + τριμμένη φρυγανιά δύο φορές για διπλή επικάλυψη.
Βήμα 4: Ψήσιμο ή τηγάνισμα:
Τηγάνισμα: Ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα στικς για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Ψήσιμο σε φούρνο ή air fryer: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε τα στικς σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ψεκάστε ελαφρά με λάδι μαγειρέματος και ψήστε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα στα μισά του χρόνου
φώτο info.easyketo4u