Το γάλα αμυγδάλου είναι ενα ρόφημα υποκατάστατο του γάλακτος και είναι φυτικό ρόφημα. Το γάλα αμυγδάλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως και το κανονικό γάλα, να το φτιάξετε σε πρωινό με βρώμη και δημητριακά, να το βάλετε στον καφέ σας, ακόμα και σε συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής. Το γάλα αμυγδάλου είναι ελαφρύ, έχει ήπια γεύση αμυγδάλου και έχει πολλές βιταμίνες και οφέλη.
Το γάλα αμυγδάλου είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη που έχει το κανονικό γάλα, για τους vegan αλλά και για όσους δεν θέλουν πολλές θερμίδες στη διατροφή τους.
Παρακάτω θα δείτε μια συνταγή για στπικό γάλα αμυγδάλου
Γάλα αμυγδάλου
Υλικά:
- 250ml βρασμένο νερό
- 100 γραμμάρια ωμά αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Μουλιάστε τα αμύγδαλα στο βραστό νερό για μισή ώρα. Με αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται όλα τα θρεπτικά συστατικά. Στη συνέχεια σουρώστε είτε με ψιλό σουρωτήρι είτε με σίτα πιέζοντας το αμύγδαλα για να βγάλουν όλο το υγρό τους. Το γάλα αμυγδάλου είναι έτοιμο. Βάλτε σε γυάλινο μπουκάλι και μετά στο ψυγείο. Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση. Το γάλα αμυγδάλου διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 4 ημέρες.