Μπορεί να λέμε αστειευόμενοι ότι όταν μας τσιμπάνε τα κουνούπια είμαστε “γλυκοαίματοι” αλλά ίσως στην πραγματικότητα να μας λείπει κάποια βιταμίνη ή να φταίει η διατροφή μας.
Τα κουνούπια κάθε Καλοκαίρι, μαζί με τις κατσαρίδες είναι από τα πιο ενοχλητικά έντομα και από τις πιο ενοχλητικές…συνθήκες του Καλοκαιριού. Μας τσιμπάνε και είναι σε θέση να καταστρέφουν και τις πιο όμορφες διακοπές.
Κι αν είναι μολυσμένα; Τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων που με άλλα 50 άτομα να κάθεστε μαζί, τα κουνούπια εσάς θα τσιμπήσουν, τότε αυτές οι τροφές θα σας σώσουν. Ποιες είναι αυτές και γιατί; Διαβάστε παρακάτω:
Απώλεια Βάρους Μετά Τα 50: Αυτές Είναι Οι Τρεις Διατροφικές Συνήθειες Για Να Χάσετε Κιλά
Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα οι άνθρωποι που έχουν έλλειψη σε βιταμίνη Β1 προσελκύουν τα κουνούπια. Γι’ αυτό εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν άνθρωποι που αντί να ψεκάζονται με αντικουνουπικά σπρέι επιλέγουν να παίρνουν συμπληρώματα διατροφής βιταμίνης Β1.
Η βιταμίνη Β1 αλλάζει την οσμή του σώματος με έναν τρόπο που τα κουνούπια δεν αγαπούν καθόλου. Μπορείτε να λάβετε αυτή την βιταμίνη μέσω της διατροφής με τρόφιμα όπως το λάχανο, το μπρόκολο, οι ηλιόσποροι ή το κουνουπίδι ή να ξεκινήσετε συμπληρώματα διατροφής.
Αξίζει να σημειωθεί πως ένας πρόσφατος ιός που ονομάζεται Ζίκα αποτελεί πλέον παγκόσμιο κίνδυνο και μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών, οπότε ένας λόγος παραπάνω να είμαστε πιο προσεκτικοί.
Οι τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε το Καλοκαίρι για να μη μας τσιμπάνε κουνούπια
Μικρές συμβουλές για την βιταμίνης Β1
Το 50% της Β1 χάνεται στο νερό με το οποίο βράζουμε το φαγητό, ή αν το ψήσουμε στο φούρνο, ή τέλος αν είναι κατεργασμένο. Καλό θα ήτανε να μαγειρεύουμε τις τροφές που περιέχουν θειαμίνη πολύ λίγο για να μη καταστρέφεται, και σε πολύ λίγο νερό γιατί είναι υδατοδιαλυτή.
10 Καλύτερες πήγες βιταμίνης Β1
H Μαγιά Μπύρας, o ηλιόσπορος, το φύτρο σιταριού, ο βασιλικός πολτός 0.93, τα φιστίκια, το χοιρινό, το χαρούπι, το ψωμί ολικής άλεσης, τα φουντούκια και τα καρύδια. Επίσης την βρίσκουμε στα μύδια, στον σολομό, στον λιναρόσπορο, στα φασόλια, στον αρακά, στο καστανό ρύζι και στα σπαράγγια.
Οι τροφές που αν συνδυαστούν καταστρέφουν την Β1
Η μη επαρκής πρόσληψη βιταμίνης Β1 ή θειαμίνης προκαλεί επίσης προβλήματα μνήμης, απώλεια μυϊκής μάζας και ακούσιες κινήσεις των ματιών.
Εάν τρώτε συχνά συγκεκριμένες τροφές σε συνδυασμό με ωμό ψάρι, οστρακοειδή και καβούρια, θα μπορούσατε να αναπτύξετε ανεπάρκεια βιταμίνης Β.
Συγκεκριμένα, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη B1, όπως το ρύζι, ο αρακάς και το ψωμί ολικής αλέσεως σε συνδυασμό με φρέσκα ψάρια μπορούν να προκαλέσουν αυτή την ανεπάρκεια.
Κάθετες Ραβδώσεις στα Νύχια: Τι τις προκαλεί και ποιες ελλείψεις μπορεί να έχει ο οργανισμός σας
Αυτό συμβαίνει επειδή κάποια ψάρια και οστρακοειδή, συμπεριλαμβανομένης της ρέγκας, της αντσούγιας και της γαρίδας, περιέχουν ένα ένζυμο που διασπά τη βιταμίνη Β, που ονομάζεται θειαμινάση.
Το ένζυμο αντιδρά με τη βιταμίνη Β1 σύμφωνα με το daddy-cool, εξουδετερώνοντάς την, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνετε ικανοποιητική ποσότητα από τη διατροφή. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι απαραίτητη, καθώς βοηθά στη διάσπαση των υδατανθράκων, παράγοντας γρήγορα ενέργεια.