in , , ,

Πώς να Καλλιεργήσετε Σπαράγγια σε Δοχεία στο Σπίτι

Πώς να Καλλιεργήσετε Σπαράγγια σε Δοχεία στο Σπίτι
Πώς να Καλλιεργήσετε Σπαράγγια σε Δοχεία στο Σπίτι

Η καλλιέργεια σπαραγγιών στο σπίτι σε δοχεία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απολαύσετε αυτό το νόστιμο και θρεπτικό λαχανικό απευθείας από τον κήπο, το μπαλκόνι ή το αίθριο σας. Τα σπαράγγια είναι ένα πολυετές φυτό που μπορεί να ευδοκιμήσει σε δοχεία, παρέχοντάς σας φρέσκια σοδειά κάθε άνοιξη. Πώς Να Καλλιεργήσετε Φιστίκια Αιγίνης από Σπόρο στο Σπίτι – Οδηγίες Βήμα Βήμα

Επιλογή σωστού δοχείου

Επιλέξτε ένα βαθύ δοχείο που έχει βάθος και πλάτος τουλάχιστον 45 εκατοστά για κάθε φυτό σπαραγγιού. Το βάθος είναι κρίσιμο για να φιλοξενήσει τις μακριές ρίζες των σπαραγγιών.

Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο έχει επαρκείς οπές αποστράγγισης για να αποτρέψετε την υπερχείλιση, καθώς στα σπαράγγια δεν αρέσει το βρεγμένο έδαφος.

Επιλογή ποικιλιών σπαραγγιών

Επιλέξτε μια κατάλληλη ποικιλία σπαραγγιών για κηπουρική σε δοχεία. Ορισμένες ποικιλίες, όπως η «Mary Washington» ή η «Purple Passion», είναι κατάλληλες για μικρότερους χώρους.

Προετοιμασία του δοχείου

Γεμίστε το δοχείο με ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά και είναι πλούσιο σε οργανική ουσία. Τα σπαράγγια ευδοκιμούν σε ελαφρώς όξινο έως ουδέτερο έδαφος με pH 6,5 έως 7,5.

Δείτε ακόμη Μυρωδικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στο Νερό και να τα Απολαύσετε στο Σπίτι

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φύτευση σπαραγγιών

Φυτέψτε τα σπαράγγια στις αρχές της άνοιξης ή στα τέλη του χειμώνα, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία των σπόρων. Τοποθετήστε τα περίπου 30-45 εκατοστά μεταξύ τους στο δοχείο.

Φροντίδα σπαραγγιών

Διατηρήστε το χώμα σταθερά υγρό αλλά όχι βρεγμένο. Ποτίστε βαθιά όταν η κορυφή του εδάφους είναι στεγνή.

Εφαρμόστε ένα ισορροπημένο λίπασμα την άνοιξη όταν αρχίσουν να αναπτύσσονται τα σπαράγγια και ξανά στα μέσα του καλοκαιριού.

Εφαρμόστε ένα στρώμα σάπια φύλλα για να βοηθήσετε στη διατήρηση της υγρασίας και την καταστολή των ζιζανίων γύρω από τα φυτά σπαραγγιών.

Παρακολούθηση για κοινά παράσιτα σπαραγγιών όπως αφίδες και σκαθάρια σπαραγγιών. Αντιμετωπίστε τις προσβολές αμέσως με φυσικές ή οργανικές θεραπείες.

Προσέξτε για σημάδια ασθένειας, όπως σκουριά ή μυκητιασικές λοιμώξεις, και αντιμετωπίστε τα αμέσως με τις κατάλληλες θεραπείες.

Συγκομιδή σπαραγγιών

Μην συλλέγετε σπαράγγια τον πρώτο χρόνο μετά τη φύτευση για να επιτρέψετε στο φυτό να εδραιώσει τις ρίζες του. Κατά το δεύτερο έτος, μπορείτε να μαζέψετε τις άκρες όταν φτάσουν τα 15-20 εκατοστά σε μήκος.

Κόψτε τους μίσχους ακριβώς πάνω από την επιφάνεια του εδάφους και αφήστε πάντα μερικούς να αναπτυχθούν σε φύλλωμα που μοιάζει με φτέρη. Αυτές οι φτέρες θα παρέχουν ενέργεια για την καλλιέργεια του επόμενου έτους.

πηγή φωτογραφίας / φώτο

Δείτε επίσης Χρειάζεστε Μόνο Νερό και ένα Πλαστικό Μπουκάλι για να Καλλιεργήσετε Σκόρδο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κουζίνα ενός τοίχου,διάταξη κουζίνας,διακόσμηση κουζίνας,ιδέες διακόσμησης κουζίνας,διακόσμηση σπιτιού,διακόσμηση,

90+3 Ιδέες για Κουζίνες Σε έναν Τοίχο: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα Αυτής της Διάταξης

Σχολική Γόμα: Πώς να Αφαιρέσετε τα Άλατα από τη Βρύση

Σχολική Γόμα: Πώς να Αφαιρέσετε τα Άλατα από τη Βρύση