Λαχταριστά τραγανά τσιπς μελιτζάνας στο Air Fryer με ιταλικά βότανα και παρμεζάνα. Είναι επίσης πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα τηγανητά, καθώς χρειάζεται μόνο να χρησιμοποιήσετε λίγο σπρέι λαδιού.
Τραγανά Τσιπς Μελιτζάνας στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 αυγά
- 75 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 60 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 50 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα ιταλικά βότανα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη πάπρικα
- 4 τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες διαγώνια σε λεπτές φέτες
- Ελαιόλαδο σε σπρέι
- Σάλτσα ντομάτας, ζεστή, για σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χτυπήστε ελαφρά τα 2 αυγά σε ένα ρηχό μπολ. Ρίξτε το αλεύρι σε ένα άλλο ρηχό μπολ. Αναμείξτε την τριμμένη φρυγανιά, την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα, τα αποξηραμένα ιταλικά βότανα και την αλεσμένη πάπρικα σε ένα μεγάλο πιάτο.
- Βουτήξτε τις φέτες μελιτζάνας στο αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια. Δουλεύοντας μία κάθε φορά, βυθίστε τις φέτες στο μείγμα αυγών και στη συνέχεια στο μείγμα τριμμένης φρυγανιάς, πιέζοντας σταθερά για να καλυφθούν.
- Τοποθετήστε τις φέτες σε μια στρώση στο καλάθι του Air Fryer. Ψεκάστε καλά με το σπρέι ελαιόλαδου και ψήστε στους 200°C για 5 λεπτά. Γυρίστε προσεκτικά τις φέτες και ψεκάστε ξανά με λάδι. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας.Βάλτε όλες τις φέτες στο Air Fryer και μαγειρέψτε για 3 λεπτά να ξαναζεσταθούν. Σερβίρετε με ζεστή σάλτσα ντομάτας.
Η συνταγή είναι από το airfryers.gr -συνταγές στα ελληνικά για φριτέζα αέρος
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!