Για πιο έντονο αποτέλεσμα στο χρώμα μπορείτε να αφήσετε τα αυγά να μουλιάσουν μέσα στο χρωματιστό νερό όλο το βράδυ.
Μπλε-γκρι
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα βατόμουρα με 1 φλιτζάνι νερό, αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου, και αφαιρέστε τα βατόμουρα.
Μπλε
Κόψτε 1/4 του κεφάλιου κόκκινου λάχανου σε κομμάτια και προσθέστε 4 φλιτζάνια βραστό νερό. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και ανακατέψτε. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και αφαιρέσετε το λάχανο με μια τρυπητή κουτάλα.
Πράσινο – νεφρίτης
Ξεφλουδίστε 6 κόκκινα κρεμμύδια και σιγοβράστε τα σε 2 φλιτζάνια νερό για 15 λεπτά. Στραγγίξτε. Προσθέστε 3 κουτ. λευκό ξύδι.
Πορτοκαλί
Πάρτε τις φλούδες απο 6 κίτρινα κρεμμύδια και σιγοβράστε σε 2 φλιτζάνια νερό για 15 λεπτά. Στραγγίξτε. Προσθέστε 3 κουτ. λευκό ξύδι.
Αχνό Κόκκινο-Πορτοκαλί
Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. προσθέστε 2 κουτ. λευκό ξύδι.
Κίτρινο
Πλούσια κίτρινο: Σιγοβράστε 120 γραμ. ψιλοκομμένο κορυφές καρότου σε 1-1 / 2 φλιτζάνια νερό για 15 λεπτά. Στραγγίξτε. Προσθέστε 2 κουτ. λευκό ξύδι.
Μουσταρδί-κίτρινο: Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. προσθέστε 2 κουτ. λευκό ξύδι.
Διάφορες αποχρώσεις: Βουτήξτε 4 φακελάκια από χαμομήλι ή πράσινο τσάι σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 5 λεπτά.
Αχνό κίτρινο: Σιγοβράστε τις φλούδες από 6 πορτοκάλια σε 1-1 / 2 φλιτζάνι νερό για 20 λεπτά. Στραγγίξτε. Προσθέστε 2 κουτ. ξύδι.
Καφέ-Χρυσό
Σιγοβράζουμε 2 κουταλιές της σούπας σπόρους άνηθο σε 1 φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά. Στραγγίξτε. Προσθέστε 2 κουτ. λευκό ξύδι.
Καφέ
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι σε 1 φλιτζάνι δυνατό καφέ.
Ροζ
Σκούρο ροζ: Κόψτε 1 μεσαίο παντζάρι σε κομμάτια και προσθέστε 4 φλιτζάνια βραστό νερό. Ανακατέψτε σε 2 κουταλιές της σούπας. ξύδι και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. αφαιρέστε τα παντζάρια.
Λεβάντα
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι χυμό σταφυλιών και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι.
via bhg