(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το γνωρίζατε οτι η μπανάνα εαν καταψυχθεί και μετά την περάσετε στο Multi ή στο blender απο μόνη της γίνεται ένα ωραιότατο παγωτό;
Εαν λοιπόν καταψύξετε μία ώριμη μπανάνα και μετά την χτυπήσετε στο Multi για αρκετή ωρίτσα τότε το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει πολύ πολύ ευχάριστα.
Σε αντίθεση με άλλα φρούτα που όσο και να τα χτυπήσεις δεν γίνονται τέτοια κρέμα, η μπανάνα έχει απίστευτη κρεμώδης υφή μετά το χτύπημα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πηκτίνη.
Φυσικά και αναλόγως τα γούστα και τις προτιμήσεις μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά όπως Nutella, Μέλι, ξηρούς καρπούς. Πάντως και τίποτα να μην βάλετε μέσα είναι ένα εξαιρετικό γλυκό και χωρίς τύψεις…
Μία μπανάνα μπορεί να βγάλει 2 μερίδες παγωτού.
Κόψτε σε ροδέλες.
Τοποθετήστε σε ένα μπώλ και καταψύξτε τις ροδέλες εαν όχι όλη νύχτα για τουλάχιστον 2 ώρες.
Τοποθετήστε μέσα στο Multi ή σε δυνατό blender ). To multi κάνει καλύτερη δουλειά..
Ξεκινήστε να χτυπάτε.
Στην αρχή θα δείτε κομμάτια μεγάλα, συνέχιστε το χτύπημα. Θα γίνει λίγο πιο μαλακό, συνεχίστε.
Και ξαφνικά θα καταλήξετε σε μία φανταστική κρέμα!!!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Φυσικά τρώγετε και απευθείας αλλά θα είναι κάπως μαλακό. Μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά και να είναι έτοιμο να σερβιριστεί!
Φυσικά μην ξεχνάτε οτι υπάρχουν πολλές παραλλαγές!!!
Καλή επιτυχία!
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ
via thekitchn