Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το αλάτι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και από όταν αρχίσει να βράζει μετράμε 5 λεπτά. Ρίχνουμε με προσοχή γιατί θα φουσκώσει λίγο την κρέμα με το βούτυρο που έχουμε ήδη ζεστάνει. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
Ανάλογα με το τηγάνι μας θα αυξήσουμε ή μειώσουμε τη θερμοκρασία ώστε να μη χυθεί έξω. Σιγά σιγά θα δούμε την καραμέλα να σκουραίνει και να πήζει. Η παρασκευή καραμέλας κανονικά γίνεται με θερμόμετρο ώστε να παρακολουθούμε προσεκτικά τη θερμοκρασία έτσι ωστε να μη σκληρύνει πολύ η καραμέλα μας και να μείνει μαστιχωτή. Ενας εύκολος τρόπος για να ξέρουμε οτι έχει φτάσει στο σωστό σημείο είναι να ρίξουμε μια σταγόνα από το μίγμα σε ενα παγωμένο ποτηράκι νερό. Το μίγμα μας θα κρυώσει και θα σκληρύνει. Πιάνοντάς το πιέζοντάς το ανάμεσα στα δάχτυλά μας θα καταλάβουμε πόσο σκληρή ή μαλακιά θα είναι η καραμέλα μας όταν κρυώσει.
Λαδώνουμε ένα μαρμαρο και ένα μεταλικό πλαίσιο ή ένα μικρό ταψάκι ή μια φόρμα για καραμέλες. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα για τις καραμέλες και το αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί. Αφαιρούμε το πλαίσιο και ξεκολλάμε από το μάρμαρο με μεταλική σπάτουλα ή αδειάζουμε από τη φόρμα και με μαχαίρι ελαφρώς βρεγμένο κόβουμε τις καραμέλες σε τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα. Μετά αν θέλουμε τις τυλίγουμε με ζελατίνα.
via infokids