Υλικά
3 αβγά
100γρ. αλεύρι μαλακό
30γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100γρ. ζάχαρη
2γρ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200γρ. πραλίνα φουντουκιού
2 μπανάνες
Για το σιρόπι
100ml νερό
160ml ζάχαρη
Διαδικασία
Βήμα 1
Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και τα βράζετε για περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να διογκωθούν. Σταματάτε το χτύπημα με το μίξερ, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκάλι, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 3
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 4
Μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από το φούρνο το σιροπιάζετε όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι.
Βήμα 5
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι αλείφετε στην επιφάνεια του την πραλίνα φουντουκιού και απλώνετε πάνω τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες.
via olivemagazine