Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά χωνάκια για να συνοδέψετε το πεντανόστιμο παγωτό σας!
Υλικά για το παγωτό
1 κονσέρβα σαντιγύ morfat creamy
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
Έξτρα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν:
Καραμελώμενα αμύγδαλα
Φρουτακια γλασε
Σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα
Κακάο ή κουβερτούρα για σοκολατένιο παγωτό
Νες καφέ σε σκόνη για παγωτό μόκα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα να χτυπάει το μορφατ και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ρίχνουμε τις βανίλιες.Αφήνουμε να χτυπηθεί στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι το μείγμα να κάνει κυματάκια (αν βάλουμε σοκολάτα ρίχνουμε σε αυτή τη φάση το κακάο να ενσωματωθεί).
Εντωμεταξύ περνάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα από το μούλτι να τεμαχιστούν.Αδειάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι ανακατεύουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο βάλουμε και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
Δε χρειάζεται να το χτυπήσουμε στο ενδιάμεσο.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο!!!
TIP!
Για να καραμελώσετε ξηρούς καρπούς βάζετε στο τηγανάκι λίγο καλαμποκέλαιο και ρίχνετε τα αμύγδαλα ολ’οκληρα με 1-2 κ.σ ζάχαρη.τα ανακατεύετε να μην καούν μέχρι να καραμελώσουν και τα αραδιάζετε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν.(εγώ πήρα έτοιμα καραμελωμένα απο μια κάβα)
Καλή επιτυχία !!
via greekmasa