Υπάρχει πολλή συζήτηση σχετικά με τα ιδανικά μέρη για να αποθηκεύσετε βασικά τρόφιμα στην κουζίνα. Με νικητή αν η κέτσαπ μπαίνει στο ψυγείο ή στο ντουλάπι; Όπως και το ψωμί του τοστ.
Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερο να αποθηκεύετε τις πιπεριές στο ντουλάπι παρά στο ψυγείο, και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα αυγά είναι καλύτερα αν φυλάσσονται και αυτά στο ντουλάπι.
Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μέσος άνθρωπος πετάει περίπου 70 κιλά τροφίμων ετησίως, και το μέσο νοικοκυριό πετάει περίπου 470 ευρώ ετησίως είναι κάτι αρκετά σοβαρό. Σε περιόδους οικονομικής στενότητας και υπερκαταναλωτισμού πρέπει να σκεφτούμε λίγο πιο σοβαρά την αποθήκευση τροφίμων.
Πώς να αποθηκεύσεις σωστά το ελαιόλαδο
Και πάμε τώρα στο ελαιόλαδο. Ειδικός στο θέμα ο σεφ Bai Ruskus δήλωσε στο Delish ότι το ελαιόλαδο και η αποθήκευσή του στον πάγκο της κουζίνας είναι κακός συνδυασμός. «Φυλάω όλα τα λάδια μου σε ένα ντουλάπι, ώστε να μένουν μακριά από τη θερμότητα και το ηλιακό φως και να μην ταγγίζουν»
Όπως θα έχετε δει το ελαιόλαδο δεν πωλείται τυχαία σε σκούρα μπουκάλια ή δοχεία, ειδικά το εξαιρετικής ποιότητας. Ο λόγος είναι ο περιορισμός της έκθεσης του φωτός, οπότε σκεπτόμενοι αυτό θα πρέπει να μετακινήσετε το ελαιόλαδο σας από τον πάγκο ή φωτεινά σημεία και να το μεταφέρετε σε ντουλάπι.
Το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες: «Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να αποθηκεύετε το ελαιόλαδο για μέγιστη ποιότητα. Όταν το ελαιόλαδο εκτίθεται σε οξυγόνο, φως και θερμότητα, μπορεί να το ταγγίσει. Η σωστή αποθήκευση μπορεί να το αποτρέψει αυτό.
Οι ειδικοί του κλάδου συνιστούν την αποθήκευση του λαδιού μεταξύ 17 και 18 βαθμών Φαρενάιτ για καλύτερα αποτελέσματα. Ο Ruskus συνέστησε το ίδιο για το αλάτι, τα μπαχαρικά και τα δημητριακά.