Το γλυκό ζελέ είναι πολύ δροσιστικό και ενώ μπορεί να το φτιάχνουμε και σπίτι μας είναι αυτό το γλυκό που θα δούμε σαν επιδόρπιο στα νοσοκομεία. Οι περισσότεροι από εμάς πάντα θεωρούσαν ότι το ζελέ σερβίρεται στα νοσοκομεία επειδή είναι ένα απλό γλυκό και ελαφρύ αλλά παρακάτω θα δείτε τα οφέλη από το ζελέ που είναι πολλά περισσότερα από αυτά που νομίζουμε οι περισσότεροι και ίσως να σας εκπλήξουν κιόλας.
Γιατί σερβίρουν ζελέ στα νοσοκομεία
Το ζελέ αναπληρώνει τους ηλεκτρολύτες
Το ζελέ βοηθάει στην ενύδατωση και στην συμπλήρωση των ηλεκτρολυτών. Η ζελατίνη που περιέχεται μέσα στο ζελέ προέρχεται από κολλαγόνο το οποίο είναι μια πρωτεΐνη που περιέχει αμινοξέα. Το ζελέ έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και βοηθάει τους ασθενείς στην πρόσληψη υγρών.
Είναι εύκολο στην κατανάλωση
Το ζελέ είναι πολύ εύκολο να καταναλωθεί, ακόμα και αν κάποιος να είναι ξαπλωμένος. Είναι ένα επιδόρπιο που μπορεί ο ασθενής να το χωνέψει εύκολα και ιδανικό για όσους έχουν δυσκολία στην μάσηση.
Ανακουφίζει το στομάχι
Στο νοσοκομείο πολλοί ασθενείς μπορεί να αντιμετωπίσουν στομαχικά ή γαστρεντερικά ζητήματα. Το ζελέ προσφέρει ανακούφιση και είναι πολύ εύπεπτο λόγω της σύνθεσής του. Δεν προκαλεί στομαχικές αντιδράσεις και προσφέρει καλύτερη και πιο εύκολη ανάρρωση.
Καλή ψυχολογία
Οι ασθενείς μέσα στο νοσοκομείο δεν έχουν και την καλύτερη ψυχολογία. Το ζελέ μπορεί να συμβάλει στην βελτιώση της διάθεσης λόγω της γνώριμης και νοσταλγικής γεύσης που έχει. Το ζελέ όσο περίεργο και να σας φαίνεται μπορεί να σας προσφέρει την αίσθηση της οικοιότητας και θετικά συναισθήματα και μνήμες.
Συμπέρασμα
Το ζελέ προσφέρεται στα νοσοκομεία γιατί είναι εύκολο στην κατανάλωση, είναι ελαφρύ και εύπεπτο, βοηθάει στην ενυδάτωση και στην αναπλήρωση ηλεκτρολυτών και προσφέρει μια νοσταλγική διάθεση που μπορεί να ανεβάσει ψυχολογικά τους ασθενείς.
φώτο instagram