Το Τζίντζερ ή αλλιώς πιπερόριζα χρησιμοποιείται πλέον αρκετά στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική αφού έχει τέλεια αρώματα και μάλιστα είναι και πάρα πολύ θρεπτικό. Τι θα έλεγες λοιπόν να καλλιεργήσεις το δικό σου τζίντζερ στο σπίτι σε γλάστρες.
Πώς καλλιεργώ Τζίντζερ στο σπίτι
Αρχικά επιλέξτε ριζώματα τζίντζερ βιολογικά με πολλαπλά σημεία ανάπτυξης.
Χρησιμοποιήστε βαθιές μεγάλες γλάστρες που έχουν καλή αποστράγγιση. Τοποθετήστε βότσαλα στον πάτο. Γεμίστε με χώμα. Φυτέψτε τα ριζώματα αφήνοντας ορισμένα σημεία εκτεθειμένα.
Τοποθετήστε τις γλάστρες σε φωτεινό σημείο, χωρίς όμως να υπάρχει άμεση έκθεση στο ηλιακό φως. Μέχρι να ριζώσει καλά δεν πρέπει να το ποτίζετε συνέχεια και πρέπει η υγρασία να είναι σταθερή.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να διώξετε τα παράσιτα μπορείτε να καθαρίζετε το φυτό σας με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με αλκόολ.
Πότε γίνεται η συγκομιδή
Χρειάζεται 9-10 μήνες για να έχει το τζίντζερ πλήρη ωρίμανση. Αν θέλετε όμως πιο έντονη γεύση μπορείτε να τα μαζέψετε και στους 6 μήνες. Για να καταλάβετε αν είναι περιόδος συγκομιδής θα σας βοηθήσουν τα πράσινα μέρη που θα έχουν ξεραθεί.