Μπορείτε να απολαύσετε τραγάνες ροδέλες καλαμάρι στο Air Fryer χωρίς το χάος του τηγανίσματος! Σερβίρετε με σος κοκτέιλ και φέτες λεμονιού αν θέλετε.
Περιεχόμενα Άρθρου
Τραγάνες Ροδέλες Καλαμάρι στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μεγάλο αυγό
- ¼ κούπας γάλα
- 2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- Μισό κιλό ροδέλες καλαμάρι, στεγνωμένες με ταμπονάρισμα
- Αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 200 βαθμούς C.
- Ρίξτε το αλεύρι σε ένα μπολ. Χτυπάμε το αυγό και το γάλα σε ξεχωριστό μπολ. Αναμείξτε τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα τρίτο μπολ.
- Ρίξτε τις ροδέλες καλαμάρι πρώτα στο αλεύρι, μετά στο μείγμα αυγού και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς.
- Τοποθετήστε τις ροδέλες στο καλάθι του Air Fryer έτσι ώστε να μην επικαλύπτονται. Μαγειρέψτε σε παρτίδες εάν χρειάζεται. Ψεκάστε τις με το αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι.
- Μαγειρέψτε για 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε τις ροδέλες, ψεκάστε ξανά με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου 3 λεπτά ακόμα.
Η συνταγή είναι από την σελίδα airfryers.gr
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!