Εάν χρησιμοποιείτε συχνά ταψιά, λαμαρίνες και τηγάνια, είναι πιθανό να λεκιάσουν. Τα υπολείμματα φαγητού συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου και ακόμη και ο πιο ενδελεχής καθαρισμός δεν τα αφαιρεί. Με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές θα επαναφέρετε τα σκεύη ψησίματος που έχουν λεκιαστεί έντονα στην αρχική τους όψη. Πώς να Καθαρίσετε Μαυρισμένα Μεταλλικά Αντικείμενα και Σκεύη με Κέτσαπ
Σκεύη ψησίματος από γυαλί ή εμαγιέ
Η μαγειρική σόδα και το υγρό πιάτων λειτουργούν καλά σε γυάλινα και εμαγιέ σκευή. Ξεκινήστε ρίχνοντας μια μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδας στο κάτω μέρος του σκεύους και στη συνέχεια ψεκάστε λίγο υγρό πιάτων από πάνω. Γεμίστε το σκεύος με βραστό νερό και αφήστε για περίπου 20 λεπτά. Τέλος, τρίψτε με κυκλικές κινήσεις με μια βούρτσα πριν ξεπλύνετε καλά.
Τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι/χυτοσίδηρο
Για σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι ή χυτοσίδηρο, χρησιμοποιήστε αποσταγμένο ξύδι και μαγειρική σόδα. Πασπαλίστε αρκετή ποσότητα μαγειρικής σόδας στο κάτω μέρος του σκεύους. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο ξύδι στο τηγάνι. Μετά από λίγα λεπτά, με μια βούρτσα για τρίψιμο αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα πριν το πλύσιμο.
Δείτε επίσης Ξύλινα Μαγειρικά Σκεύη Και Κουτάλες: Πώς να τα Φροντίσετε για να Διαρκέσουν Περισσότερα