Ο τρίφτης βρίσκεται στα περισσότερα σπίτια και χρησιμοποιείται για να τρίψετε μια ποικιλία τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων τυριών και λαχανικών. Αλλά ξέρετε σε τι χρησιμεύει η τέταρτη πλευρά; Γιατί Πρέπει να Βάζετε το Αλεύρι στην Κατάψυξη
Οι ειδικοί στα τρόφιμα εξηγούν για ποιο σκοπό έχει σχεδιαστεί η κάθε πλευρά του τρίφτη.
Η μεγαλύτερη τρύπα του τρίφτη έχει σχεδιαστεί για να τεμαχίζει ημίσκληρα τυριά όπως τσένταρ, Μοντερέι Τζακ, Γκριγιέρ και Φοντίνα.
Οι μικροσκοπικές τρύπες του τρίφτη μπορούν να τρίψουν τυρί, σοκολάτα, λαχανικά και πολλά άλλα.
Δείτε ακόμη Γιατί να μην αποθηκεύσεις κρεμμύδια και πατάτες μαζί
Η πλευρά με τις φαρδιές τρύπες είναι για το κόψιμο σε φέτες τυριού και λαχανικών όπως αγγούρια και πατάτες.
Τέλος, η τέταρτη πλευρά του τρίφτη δημιουργεί «τα καλύτερα νήματα τυριού». Αν θέλετε να μιμηθείτε το συσκευασμένο τριμμένο σκληρό τυρί των σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιήστε αυτήν την πλευρά. Θα έχει μια λεπτή σύσταση που επιτρέπει στο τυρί να διαλύεται εύκολα σε σάλτσες σαλάτας, σάλτσες και σε πυρέξ.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πλευρά για να τρίψετε μοσχοκάρυδο και ξύσμα εσπεριδοειδών.
Δείτε επίσης Μπαγιάτικο Ψωμί: Το κόλπο με το βραστό νερό για να μαλακώσεις ξερό ψωμί και να το ξαναφάς