Ο παραδοσιακός τραχανάς παιδιά είναι φάρμακο! Είναι ένα ταπεινό φαγητό που όμως έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Παρακάτω σας έχουμε μια παραδοσιακη συνταγή για σπιτικό τραχανά.
Υλικά για τον σπιτικό τραχανα
- 1,5 λίτρο κατσικίσιο γάλα
- 1,5 σακουλάκι χοντρό σιμιγδάλι,
- 1,5 κουτάλι σούπας αλάτι
- 25 γρ περίπου βούτυρο
- Αλεύρι μίξη καλαμποκάλευρο, σταρένιο και κίτρινο μεχρι να το νιώθουμε στο χέρι να μην έχει υγρασία – περίπου 2 κιλά
Πως να Μετατρέψτε το Γιαούρτι σε Σπιτικό Βούτυρο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη μέχρι να νιώθουμε το μείγμα να μην έχει υγρασία. Το περνάμε από κόσκινο για να διαλυθεί. Απλώνουμε τον τραχανά 3 μέρες για να ξεραθεί καλά.
Η συνταγή είναι από την ομάδα Μαγειρικές απολαύσεις και το μέλος Fratzeska Kazep
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!