Κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να έχετε θρεπτικά γεύματα και μια δραστήρια ζωή; Αναρωτιέστε αν το ψητό φαγητό μπορεί να είναι και υγιεινό και νόστιμο; Έχουμε την απάντηση! Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τη ψησταριά σας με κάρβουνο με μια γκαζιού. Τενεκέδες Λαδιού: Πόσο επικίνδυνοι είναι – Δεν Είναι για να Αποθηκεύουμε αλλά για να Μεταφέρουμε
Υποθέτω ότι όλοι έχουμε ακούσει ανθρώπους να λένε ότι το ψητό φαγητό είναι πολύ πιο υγιεινό από τα τηγανητά. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Εάν θέλετε πραγματικά να απολαύσετε τόσο τη φανταστική γεύση όσο και τη διατροφική ποιότητα, πρέπει να μάθετε 5 σημαντικά στοιχεία για τις ψησταριές με κάρβουνο και υγραέριο.
Η ψησταριά υγραερίου είναι πιο υγιεινή από την ψησταριά με κάρβουνο
Μια ομάδα επιστημόνων από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας διεξήγαγε έρευνα για το ποιες ουσίες απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια ενός τυπικού μπάρμπεκιου. Εξέτασαν ψησταριές που λειτουργούσαν με κάρβουνο, μπρικέτες και υγραέριο. Η έρευνα αποκάλυψε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα επικίνδυνων ουσιών στις ψησταριές με κάρβουνα και μπρικέτες. Η συγκέντρωση των σωματιδίων PM2,5 ήταν 30 000 μg/κυβικό μετρό, που είναι 1.000 – 10.000 περισσότερο από την κανονική περιεκτικότητα στον αέρα. Επίσης, ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα καρκινογόνων πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ψησταριά υγραερίου είναι η πιο ασφαλής μορφή, καθώς ελάχιστα απελευθέρωσε επικίνδυνες ουσίες.
Οι ψησταριές υγραερίου είναι ασφαλείς
Οι ψησταριές υγραερίου δεν εκπέμπουν επικίνδυνες ουσίες καθώς τροφοδοτούνται με προπάνιο ή προπάνιο-βουτάνιο, ουδέτερο για την υγεία μας.
Ξεχάστε τον πυκνό αποπνικτικό καπνό του κάρβουνου. Η ψησταριά υγραερίου εκπέμπει νερό και διοξείδιο του άνθρακα, που δεν επηρεάζουν ούτε τη γεύση ούτε τη μυρωδιά του φαγητού.
Η ψησταριά υγραερίου σάς επιτρέπει να ελέγχετε τη θερμοκρασία
Τα υγιεινά τρόφιμα απαιτούν σωστή επεξεργασία. Το καμένο κρέας έχει κάποιες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Αν ψήνετε στα κάρβουνα, σας έχει συμβεί μερικές φορές να ξεχάσετε τη μπριζόλα και να έχετε ένα καμένο κομμάτι αντί για ζουμερό κρέας.
Ένα άλλο πλεονέκτημα της ψησταριάς υγραερίου είναι επομένως η επιλογή ελέγχου θερμοκρασίας. Χάρη στο θερμόμετρο μπορείτε να ελέγξετε τη θερμότητα και να την προσαρμόσετε στο φαγητό που ετοιμάζετε. Επιπλέον, το καπάκι σάς επιτρέπει να διατηρείτε σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψησίματος.
Δείτε ακόμη Μην Ξαναγεμίζετε το Πλαστικό σας Μπουκάλι με Νερό Γιατί Υπάρχει Κίνδυνος Για Την Υγεία Σας
Η ψησταριά υγραερίου προσφέρει ποικιλία
Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες απαιτούν ποικιλία. Δεν χρειάζεται να είναι συνέχεια μπριζόλες και λουκάνικα.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι το μισό από το καθημερινό μας πιάτο πρέπει να είναι φρούτα και λαχανικά, το ένα τέταρτο από προϊόντα ολικής αλέσεως και το υπόλοιπο τέταρτο πρέπει να είναι πρωτεΐνες.
Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες, οι ψησταριές υγραερίου μπορούν να σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε νόστιμα και θρεπτικά γεύματα από όλο τον κόσμο.
Η ψησταριά υγραερίου μπορεί να καθαριστεί εύκολα
Εάν έχετε ψησταριά με κάρβουνα, πρέπει να την καθαρίζετε κάθε φορά που τη χρησιμοποιείτε. Το να αφήσετε το καμένο λίπος στη σχάρα για το επόμενο μπάρμπεκιου μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνο για την υγεία σας.
Ωστόσο, εάν είστε κουρασμένοι από το συνεχές τρίψιμο, αντικαταστήστε την ψησταριά με κάρβουνα με μια υγραερίου. Στην αγορά υπάρχουν ψησταριές που είναι εξοπλισμένες με σύστημα που σας επιτρέπει να βγάλετε τα πλαϊνά τοιχώματα και το δίσκο για τα ζουμιά και να τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων.
Δείτε επίσης Ένα Βρεγμένο Μπουρνούζι Είναι Επικίνδυνο για την Υγεία σας