Κατηγορίες: Χρήσιμες Συμβουλές

6 Συμβουλές για να Διατηρήσετε τη Γάτα σας Δροσερή το Καλοκαίρι

Οι αγαπημένες μας γάτες υποφέρουν τις ζεστές μέρες πολύ χειρότερα από εμάς, γιατί δεν έχουν τρόπο να ρίξουν τη γούνα τους. Με μερικές απλές συμβουλές θα δροσίζετε τη γάτα σας τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. 5 Λόγοι για τους Οποίους οι Γάτες Αγαπούν τα Χαρτόκουτα!

6 Συμβουλές για να Διατηρήσετε τη Γάτα σας Δροσερή το Καλοκαίρι

Η γάτα λαχανιάζει στη ζέστη.

Αυτό είναι ένα βασικό σημάδι ότι η γάτα σας είναι πολύ ζεστή και δεν μπορεί να διαχειριστεί τη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Χρειάζεται άμεση βοήθεια πριν συμβεί κάτι πολύ χειρότερο. Πρώτα και κύρια, μετρήστε τη θερμοκρασία της για να βεβαιωθείτε ότι είναι η αιτία του λαχανιάσματος. Εάν δεν είναι φυσιολογικό (η κανονική θερμοκρασία είναι 38°C έως 39°C, επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρό σας και δώστε στο κατοικίδιό σας νερό.

Πώς να αναγνωρίσετε ότι η γάτα σας μπορεί να έχει πάθει ηλίαση;

Μερικά χαρακτηριστικά συμπτώματα που μπορεί να υποδεικνύουν ότι η γάτα σας υποφέρει:

  • επιταχυνόμενη αναπνοή, λαχάνιασμα
  • έντονα ροζ αυτιά, ούλα και γλώσσα
  • επιληπτικές κρίσεις
  • απάθεια και λήθαργος
  • ακούσια ούρηση και αφόδευση
  • απώλεια συνείδησης
  • θερμοκρασία του ορθού πάνω από 40°C

Να θυμάστε ότι τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να συνδέονται και με άλλη ασθένεια και σε κάθε ανησυχητική περίπτωση συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο.

Πώς να διατηρήσετε τη γάτα σας δροσερή το καυτό καλοκαίρι

Καθημερινή περιποίηση

Η σωστή περιποίηση είναι σημαντική όλο το χρόνο, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το καθημερινό βούρτσισμα θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της περίσσειας γούνας και θα βοηθήσει τη γάτα σας να νιώσει λίγο πιο δροσερή. Τις ιδιαίτερα ζεστές μέρες, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χαϊδέψετε το κατοικίδιό σας με βρεγμένα χέρια για να την δροσίσετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γάτες με πυκνό τρίχωμα.

Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας μένει στη σκιά, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους

Η δημιουργία ενός σκιερού σημείου έξω είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τη γάτα σας δροσερή. Τα δέντρα και οι θάμνοι αποτελούν εξαιρετική φυσική σκιά για τις γάτες που αγαπούν τον κήπο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε το δικό σας σκιερό σημείο κρεμώντας σεντόνια ή κουβέρτες. Μην ξεχάσετε να παρέχετε σκιερές περιοχές και μέσα στο σπίτι – κλείστε κουρτίνες και περσίδες για να προστατέψετε το κατοικίδιό σας από τον ήλιο.

Δείτε ακόμη Πως να Αποτρέψετε τη Γάτα σας από το να Ουρήσει σε Όλο το Σπίτι σας

Related Post

Νερό

Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο και προφανές, αλλά το να διασφαλίσετε ότι η γάτα σας έχει πρόσβαση σε καθαρό, γλυκό νερό είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να τη διατηρήσετε δροσερή και να την προστατέψετε από την αφυδάτωση. Φροντίστε πάντα να υπάρχουν πολλά μπολ με νερό τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχετε περισσότερες από μία γάτες, καθώς συχνά δεν τους αρέσει να μοιράζονται μπολ.

Αυγή και σούρουπο

Εάν προβλέπονται πολύ ζεστές μέρες, βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας μπορεί να βγει έξω νωρίς το πρωί και το βράδυ όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός. Μπορείτε επίσης να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να κοιμάται σε εσωτερικούς χώρους τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας παίζοντας μαζί της την αυγή και το σούρουπο και δίνοντάς της πρωινό λίγο αργότερα (για να την ενθαρρύνετε να επιστρέψει σπίτι πριν ζεστάνει πολύ).

Προστατέψετε τη γάτα σας από τον ήλιο

Αν και η γούνα παρέχει ένα εξαιρετικό φράγμα ενάντια στις ακτίνες του ήλιου, οι γάτες μπορεί να καούν από τον ήλιο, ειδικά σε περιοχές με λεπτή τρίχα ή χωρίς γούνα (όπως αυτιά και μύτη). Οι άτριχες γάτες, όπως οι σφίγγες, ή οι γάτες με ανοιχτόχρωμο χρώμα, όπως κόκκινο ή λευκό, είναι ιδιαίτερα ευάλωτες. Η προστασία των γατών από τα ηλιακά εγκαύματα είναι εξαιρετικά σημαντική. Αυτά μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Όταν ο καιρός είναι ζεστός και εφαρμόζετε αντηλιακό στο δέρμα σας, φροντίστε να προστατεύσετε επίσης τις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος της γάτας σας με αντηλιακό κατάλληλο για κατοικίδια.

Παγάκια

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ο πάγος μπορεί να είναι ένας καλός και ασφαλής τρόπος για να κρατήσετε τη γάτα σας δροσερή. Οι δυνατότητες να παίξετε μαζί του είναι ατελείωτες – μπορείτε να παρέχετε στη γάτα σας παγάκια για να τα πετάξει στο πάτωμα, να της δώσετε παγωμένες λιχουδιές ή ακόμα και να βάλετε παγάκια στο μπολ του νερού της.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης “Φρικαρισμένη” Γάτα Το Βράδυ: Αν η Γάτα σας Τρέχει τη Νύχτα, Προσπαθεί να σας πει Κάτι!

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Πόσες Φορές μπορεί να Τσιμπήσει ένα Κουνούπι Μέσα στην Ημέρα, πόση ώρα και για πιο λόγο τσιμπάνε μόνο τα θηλυκά;

Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τον έχει τσιμπήσει ποτέ κουνούπι Είναι εξαιρετικά δύσκολο να… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν πίνουμε μόνο χυμό φρούτων και όχι ολόκληρα τα φρούτα

Η κατανάλωση φρούτων είναι σημαντική για τη διατροφή μας, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Αυτά είναι τα 6 πιο σκονισμένα σημεία στο σπίτι σας που μαζεύουν “τόνους” σκόνης

Πιστεύετε ότι το σπίτι σας είναι αρκετά καθαρό; Ίσως κάνετε καλή δουλειά στο να ξεσκονίζετε… Read More

3 Ιουλίου, 2024

9 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Ρίχνετε στην Αποχέτευση Σύμφωνα με τους Υδραυλικούς

Είτε καθαρίζετε την κουζίνα σας μετά από ένα γεύμα είτε τελειώνετε ένα έργο ζωγραφικής, μπορεί… Read More

3 Ιουλίου, 2024

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα