in , ,

5 Λόγοι για τους Οποίους οι Γάτες Αγαπούν τα Χαρτόκουτα!

5 Λόγοι για τους Οποίους οι Γάτες Αγαπούν τα Χαρτόκουτα!
5 Λόγοι για τους Οποίους οι Γάτες Αγαπούν τα Χαρτόκουτα!

Όλοι όσοι έχουν γάτα γνωρίζουν ότι λατρεύουν να ξαπλώνουν σε χαρτόκουτα. Αντί για κομψά και μερικές φορές πανάκριβα κρεβάτια προτιμούν το συνηθισμένο χαρτόνι! Γιατί οι Γάτες Τρώνε Γρασίδι και Κάνουν Εμετό Μετά;

Louis Dupressoir/unsplash

Οι γάτες μπορούν να στριμωχτούν οπουδήποτε. Δεν έχει σημασία αν είναι ένα μικρό καλάθι, μια μικροσκοπική τσάντα ή ένα μπολ. Έχουν αποδείξει ότι είναι πολύ ευέλικτες και μπορούν να αποκοιμηθούν σε μια θέση που οι περισσότεροι άνθρωποι θα έβρισκαν μάλλον άβολα. Όμως , ένα από τα αγαπημένα τους σημεία ανάπαυσης είναι τα χαρτόκουτα και υπάρχουν μερικοί απλοί λόγοι γι’ αυτό.

Αναζητούν καταφύγιο να ξεφύγουν από τους ανθρώπους

Katrin Friedl/unsplash

Όπως έχουν δείξει έρευνες, οι γάτες δεν αγαπούν ιδιαίτερα την κοινωνικοποίηση και δεν είναι πολύ καλές στην επίλυση συγκρούσεων. Όταν έρχονται σε σύγκρουση με ανθρώπους ή άλλα ζώα, αναζητούν ένα μέρος να κρυφτούν και να ξεφεύγουν από όλα αυτά.

Ενέδρα

eberhard grossgasteiger/unsplash

Οι γάτες είναι γεννημένοι κυνηγοί. Γι’ αυτό χρειάζονται ένα καλό μέρος για να περιμένουν παρακολουθώντας το θήραμά τους. Πολλοί από εσάς έχετε ήδη μάθει πόσο κοφτερά μπορεί να είναι τα νύχια τους τότε!

Δείτε ακόμη Βλέπουν Πραγματικά Τηλεόραση οι Σκύλοι και οι Γάτες; Το Πείραμα Με Την Διαφήμιση

Αντιμετώπιση του άγχους

Tran Mau Tri Tam/unsplash

Ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία σε γάτες από το καταφύγιο ζώων διαπίστωσε ότι όσες επέλεξαν χαρτόκουτα διαχειρίζονταν πολύ καλύτερα το άγχος, τα πήγαιναν καλά με τους ανθρώπους και επίσης προσαρμόστηκαν πολύ πιο εύκολα στο νέο περιβάλλον.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ασφαλές καταφύγιο

Jackie Zhao/unsplash

Οι γάτες αισθάνονται ασφαλείς μέσα σε χαρτόκουτα. Μπορούν να ελέγξουν το περιβάλλον τους βλέποντας το δωμάτιο γύρω τους και δεν είναι επιρρεπείς σε απροσδόκητες επιθέσεις. Δεν υπάρχει κίνδυνος κάποιος να τους επιτεθεί από πίσω.

Έλεγχος θερμοκρασίας σώματος

Chris Boyer/unsplash

Οι γάτες αισθάνονται θερμοκρασιακά άνετα (δεν αισθάνονται ούτε ζέστη ούτε κρύο) όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος κυμαίνεται από 30 έως 38 βαθμούς C. Γι’ αυτό οι γάτες προτιμούν στενούς χώρους όπως τα χαρτόκουτα.

Δείτε επίσης Να Γιατί οι Γάτες Λατρεύουν να Κάθονται στους Νιπτήρες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Διώξτε τα Έντομα από την Κουζίνα σας με Αυτό το Σπιτικό Εντομοαπωθητικό

Διώξτε τα Έντομα από την Κουζίνα σας με Αυτό το Σπιτικό Εντομοαπωθητικό

9 Παχύφυτα που θα σας Φέρουν Τύχη και Χρήματα σύμφωνα με το Feng Shui

9 Παχύφυτα που θα σας Φέρουν Τύχη και Χρήματα σύμφωνα με το Feng Shui