in , , , ,

Βλέπουν Πραγματικά Τηλεόραση οι Σκύλοι και οι Γάτες; Το Πείραμα Με Την Διαφήμιση

Βλέπουν Πραγματικά Τηλεόραση οι Σκύλοι και οι Γάτες; Το Πείραμα Με Την Διαφήμιση
Βλέπουν Πραγματικά Τηλεόραση οι Σκύλοι και οι Γάτες; Το Πείραμα Με Την Διαφήμιση

Ακριβώς πριν κλείσετε την τηλεόραση και πάτε για ύπνο, το κατοικίδιό σας μπαίνει στο σαλόνι. Απλώνεται στο πάτωμα και φαίνεται να βλέπει τηλεόραση; Παθητικό Κάπνισμα: Βλάπτει τα Κατοικίδια

Βλέπουν Πραγματικά Τηλεόραση οι Σκύλοι και οι Γάτες;

Το 2012 στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια εταιρεία παραγωγής τροφών για σκύλους δημιούργησε ένα ασυνήθιστο διαφημιστικό για να τραβήξει την προσοχή των σκύλων. Η διαφήμιση χρησιμοποιούσε ειδικούς ήχους υψηλής συχνότητας. Δεν ακούγονταν στο ανθρώπινο αυτί, αλλά τα σκυλιά τα άκουγαν πολύ καλά.

Η ιδέα ήταν απλή: ένα σκυλάκι μαγεύεται τόσο πολύ από το διαφημιστικό που οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν παρά να το προσέξουν. Και η επόμενη σκυλοτροφή που αγοράζουν είναι το διαφημιζόμενο προϊόν. Θεωρητικά, η ιδέα φαινόταν πολλά υποσχόμενη. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα σκυλιά δεν έδειξαν καμία απολύτως αντίδραση. Σημαίνει ότι οι διαφημίσεις δεν μπορούν πιθανώς να χειραγωγήσουν τα κατοικίδια καθώς και να επηρεάσουν τους ανθρώπους.

Αλλά παρόλο που αυτό το πείραμα απέτυχε, τα σκυλιά εξακολουθούν να βρίσκουν ενδιαφέρον στην παρακολούθηση τηλεόρασης. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι ο χνουδωτός σύντροφός σας αντιδρά σε ζώα, κινούμενα αντικείμενα και άλλες εικόνες που εμφανίζονται στην οθόνη. Είναι σχεδόν σαν να βλέπουν τα ίδια πράγματα που βλέπετε κι εσείς! Αν μιλάμε για χρώματα, η τηλεόραση και η πραγματικότητα δεν φαίνονται διαφορετικά στα σκυλιά. Βλέπουν τον κόσμο σε αποχρώσεις του κίτρινου και του μπλε και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν πράσινες και κόκκινες αποχρώσεις. Επιπλέον, η όραση του σκύλου είναι κάπως θολή.

Δείτε ακόμη “Φρικαρισμένη” Γάτα Το Βράδυ: Αν η Γάτα σας Τρέχει τη Νύχτα, Προσπαθεί να σας πει Κάτι!

Τα σκυλιά επεξεργάζονται αυτό που συμβαίνει στην οθόνη με διαφορετικό τρόπο από εσάς. Όταν παρακολουθείτε κάτι, ο εγκέφαλός σας χρειάζεται 16 έως 20 καρέ βίντεο ανά δευτερόλεπτο για να ανιχνεύσει την κίνηση. Για το σκυλάκι σας, αυτός ο αριθμός πρέπει να είναι πάνω από 70 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Ας πούμε ότι το κατοικίδιό σας κάθεται μπροστά σε μια παλιά τηλεόραση. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό που βλέπει το ζώο μοιάζει με παιδικό βιβλιαράκι. Εάν πρόκειται για μια σύγχρονη τηλεόραση, το κουτάβι σας είναι πιθανό να ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο. Επειδή οι σύγχρονες τηλεοράσεις έχουν ταχύτερο ρυθμό καρέ βίντεο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Όσο για το ίδιο το περιεχόμενο, οι σκύλοι αντιδρούν στα ίδια πράγματα που θα τραβούσαν την προσοχή τους στην πραγματική ζωή. Μπορεί να είναι το τρίξιμο των παιχνιδιών, οι εντολές και άλλα σκυλιά που γαβγίζουν, γρυλίζουν, ουρλιάζουν και οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, εάν η οθόνη της τηλεόρασης δεν δείχνει τίποτα σχετικό με τα σκυλιά, το κατοικίδιό σας πιθανότατα θα παραμείνει εντελώς αδιάφορο.

Σε ένα πείραμα του 2017, προσφέρθηκε σε σκύλους να παρακολουθήσουν διάφορες δραστηριότητες που συμβαίνουν σε τρεις οθόνες. Τα ζώα δεν έδειξαν καμία προτίμηση για μια οθόνη έναντι των άλλων. Στην πραγματικότητα, δεν έδειχναν ούτε λίγο περίεργοι ή πρόθυμοι να περάσουν λίγο χρόνο μπροστά σε καμία από τις τηλεοράσεις. Μπορεί να οφείλεται στο ότι τα σκυλιά έχουν εξαιρετικά σύντομη τηλεοπτική προσοχή. Συνήθως, κοιτάζουν την οθόνη μόνο για μερικά δευτερόλεπτα τη φορά.

Από την άλλη πλευρά, τα κυνηγετικά σκυλιά, τα οποία ενδιαφέρονται έμφυτα για κινούμενα αντικείμενα, μπορούν να γοητευτούν περισσότερο. Ενώ εκείνα που βασίζονται κυρίως στη μυρωδιά θα βαρεθούν σε χρόνο μηδέν.

Και τι γίνεται με τις γάτες; Αυτά τα ζώα είναι φυσικοί κυνηγοί. Γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές αντιδρούν στις εικόνες τρωκτικών και πτηνών. Σε μια μελέτη, περισσότερες από 100 γάτες παρακολουθούσαν τηλεόραση για 3 ώρες την ημέρα. Χωρίστηκαν σε 5 ομάδες εστίασης. Κάθε ομάδα είχε το δικό της πρόγραμμα για προβολή, το οποίο κυμαινόταν από πλάνα με κινήσεις ανθρώπων και ζώων μέχρι μια κενή οθόνη.

Ο μέσος χρόνος που πέρασαν οι γάτες βλέποντας τηλεόραση ήταν λίγο περισσότερο από 6%. Οι πιο δημοφιλείς ήταν οι εκπομπές για τα ζώα. Αν στη γάτα σας αρέσει να κοιτάζει κατά καιρούς την οθόνη, προσπαθήστε να μην την αφήνετε μόνη της μπροστά στην τηλεόραση. Το πιθανότερο είναι ότι τα κυνηγετικά ένστικτα του κατοικίδιου ζώου σας θα κυριαρχήσουν. Και όταν δει ένα πουλί να πετάει στην οθόνη, η τηλεόρασή σας θα καταλήξει στο πάτωμα.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Γιατί οι Γάτες και οι Σκύλοι Δεν Μπορούν να Φάνε Σοκολάτα ή Άλλα Τρόφιμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Καθαρίστε Αυτά τα Βρώμικα Πράγματα που Αγγίζετε Καθημερινά

αυτοκόλλητα στο αυτοκίνητο,συμβουλές για αυτοκίνητο,κόλπα,χρήσιμα,

Εάν το Αυτοκίνητό σας Έχει Αυτοκόλλητα, Αφαιρέστε τα Αμέσως