36 Όμορφα Λουτρά Πουλιών για τον Κήπο σας

Θέλετε να προσελκύσετε την άγρια ζωή στον κήπο σας; Ας ξεκινήσετε από τα πουλιά γιατί είναι τα πιο χαριτωμένα! Πώς να φέρετε μερικά από αυτά στον κήπο σας για να τον κάνετε πιο όμορφο και να απολαμβάνετε να τα παρακολουθείτε από καιρό σε καιρό; Με ένα λουτρό πουλιών. Κρεμαστά διακοσμητικά για τον κήπο και τους εξωτερικούς χώρους – 16 μοναδικές ιδέες

36 Όμορφα Λουτρά Πουλιών για τον Κήπο σας

Τι είναι ένα λουτρό πουλιών;

Ένα λουτρό πουλιών είναι μια τεχνητή λακκούβα ή μια μικρή ρηχή λίμνη, που δημιουργείται με μια λεκάνη γεμάτη νερό, στην οποία τα πουλιά μπορούν να πίνουν, να κάνουν μπάνιο και να δροσίζονται. Ένα λουτρό πουλιών μπορεί να είναι ένα διακοσμητικό κήπου, μια μικρή αντανακλαστική πισίνα, ένα υπαίθριο γλυπτό και επίσης μπορεί να είναι μέρος της δημιουργίας ενός κήπου άγριας ζωής.

Πού να τοποθετήσετε ένα λουτρό πουλιών

Σκεφτείτε πρώτα το κλίμα: στις βόρειες περιοχές, ένα ηλιόλουστο σημείο μπορεί να είναι καλύτερο, έτσι ώστε το φως του ήλιου να διατηρήσει το νερό πιο ζεστό τις δροσερές μέρες και σε υγρή κατάσταση το χειμώνα. Στις νότιες περιοχές, ωστόσο, ένα σκιερό σημείο διατηρεί το νερό πιο δροσερό τις πιο ζεστές μέρες και βοηθά στην ελαχιστοποίηση της ανάπτυξης βακτηρίων στο ζεστό νερό. Επιλέξτε μερική ή διακεκομμένη σκιά για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του νερού. Αυτό θα δημιουργήσει επίσης μεταβαλλόμενες σκιές και λάμψεις στην επιφάνεια του νερού που μπορούν να βοηθήσουν να προσελκύσουν τα πουλιά καθώς παρατηρούν το νερό.

Ιδανικά, τοποθετήστε ένα λουτρό μακριά από οποιαδήποτε παράθυρα, έτσι ώστε τα πουλιά να έχουν επαρκή χώρο για ελιγμούς, αλλά να είναι ακόμα εύκολα ορατό για άνετη παρακολούθηση.

Τοποθετήστε ένα λουτρό σε έναν κήπο ή παρτέρι όπου οι πιτσιλιές νερού από τα πουλιά μπορούν να βοηθήσουν τα φυτά να ποτίζονται και να εξοικονομήσετε τη χρήση νερού. Λάβετε υπόψη ότι τα περιττώματα πουλιών μπορούν να συσσωρευτούν γύρω από ένα λουτρό και αυτό μπορεί να αλλάξει την οξύτητα του εδάφους και να το κάνει λιγότερο κατάλληλο για ορισμένα ευαίσθητα φυτά.

Όσο πιο κοντά είναι ένα λουτρό σε ένα λάστιχο ποτίσματος, τόσο πιο εύκολο θα είναι να διατηρηθεί καθαρό, φρέσκο και γεμάτο. Εάν το λουτρό πρέπει να βρίσκεται πιο μακριά από μια πηγή νερού, βεβαιωθείτε ότι το λάστιχο είναι αρκετά μακρύ για το ξαναγέμισμά του.

Τα πουλιά είναι νευρικά όταν πίνουν ή κάνουν μπάνιο, και εάν το λουτρό είναι πολύ εκτεθειμένο, είναι λιγότερο πιθανό να το χρησιμοποιήσουν. Τοποθετήστε το κοντά σε θάμνο ή δέντρο όπου τα πουλιά μπορούν να ξεφύγουν εάν αισθάνονται ότι απειλούνται, αλλά μην το βάζετε τόσο κοντά ώστε τα αρπακτικά να μπορούν εύκολα να κρυφτούν και να επιτεθούν στα πουλιά. Επίσης, κρατήστε το μακριά από κατοικίδια και παιδιά, όχι μόνο για να κρατήσετε τα πουλιά ασφαλή, αλλά για να αποτρέψετε την έκθεση σε κόπρανα, βακτήρια και άλλα υλικά που μπορεί να είναι επικίνδυνα.

Related Post

Δείτε ακόμη DIY Κρεμαστές Γλάστρες από Τσαγιέρες για να Ανανεώσετε τον Κήπο σας

Πώς πρέπει να είναι ένα λουτρό πουλιών

Τα λουτρά από σκυρόδεμα και πλαστικά μπορεί να είναι τα πιο εύκολα στο καθάρισμα και να προσφέρουν την υψηλότερη αντοχή. Άλλα υλικά όπως ο χαλκός ή ο εφυαλωμένος πηλός μπορεί φυσικά να παραμείνουν πιο καθαρά, καθώς η βρωμιά δεν κολλάει τόσο εύκολα. Όσον αφορά τα χρώματα, πολλοί προτιμούν το πράσινο καθώς φαίνεται φυσικό στον κήπο, αν και το καλύτερο είναι το κίτρινο (κολίβρια, τσούχτρες, καρδερίνες, μπλε (μπλε πτηνά, μπλε κίσσες), κόκκινο/ροζ (κολίβρια) και πορτοκαλί (κολίβρια, οριόλες) .

Το μέγεθος και το βάρος του λουτρού είναι κρίσιμα και ένα βαρύ τσιμεντένιο λουτρό θα είναι δύσκολο να μετακινηθεί και θα μπορούσε να καταστρέψει ευαίσθητα φυτά ή να βυθιστεί σε μαλακό έδαφος. Ένα μικρότερο, ελαφρύτερο λουτρό, από την άλλη πλευρά, χρειάζεται καταφύγιο από δυνατούς ανέμους που μπορεί να προκαλέσουν αναποδογύρισμα.

Μια καλή θέση λουτρού πουλιών θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το νερό καθαρό. Αποφύγετε σημεία κάτω από δέντρα ή θάμνους που ρίχνουν πολλά άνθη, σπόρους ή φρούτα. Τα λουτρά πουλιών πρέπει να τοποθετούνται σε ασφαλείς οριζόντιες περιοχές όπου δεν είναι πιθανό να ανατραπούν, να πέσουν ή να χυθούν εύκολα. Η λεκάνη πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδη για να διατηρείται το βάθος ομοιόμορφο και να μεγιστοποιείται η χωρητικότητά της σε νερό.

Χρησιμοποιήστε πολλά λουτρά πουλιών σε διαφορετικές τοποθεσίες για να καλύψετε τις διαφορετικές ανάγκες των πτηνών για μπάνιο και νερό και να προσελκύσετε ακόμη περισσότερα είδη.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Υπόθεση Πέργκολα: Τα Μυστικά για να Την Κατασκευάσετε Σωστά

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

6 Τρόποι για να Προστατέψετε το Κατοικίδιό σας στον Καύσωνα

Οι καύσωνες του καλοκαιριού κάνουν τη ζωή δύσκολη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Πόσο γρήγορα θερμαίνεται ένα αυτοκίνητο το καλοκαίρι όταν μείνει στον ήλιο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας μπορεί να θερμανθεί ακόμη και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Μπαγιάτικο Ψωμί: Το κόλπο με το βραστό νερό για να μαλακώσεις ξερό ψωμί και να το ξαναφάς

Έχετε ένα μπαγιάτικο ψωμί και θεωρείτε ότι είναι καλό μόνο για τα πουλιά; Ξανασκεφτείτε το!… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Το Μυστικό για Λαμπερό Δέρμα με Κολλαγόνο και Παντζάρια

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υγεία του δέρματός σας, σκεφτείτε να προσθέσετε… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα