in , , , ,

Υπόθεση Πέργκολα: Τα Μυστικά για να Την Κατασκευάσετε Σωστά

κατασκευή πέργκολας,κατασκευές κήπου,διακόσμηση κήπου,
κατασκευή πέργκολας,κατασκευές κήπου,διακόσμηση κήπου,

Είτε έχετε έναν ευρύχωρο κήπο είτε έναν μικρό υπαίθριο χώρο, μια πέργκολα μπορεί να το μεταμορφώσει σε ένα γραφικό καταφύγιο. Μια πέργκολα χρησιμεύει και ως λειτουργικό στήριγμα για αναρριχώμενα φυτά και ως ένα εκπληκτικό οπτικό στοιχείο που προσθέτει βάθος και γοητεία σε κάθε χώρο. Με μερικές χρήσιμες συμβουλές μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μαγευτικό τοπίο με πέργκολα που θα εμπνέει δέος και απόλαυση. Μην Πετάς Τα Παλιά Κεραμίδια: 14 DIY Κατασκευές Κήπου που θα Λατρέψεις

Υπολογίστε τον χώρο σας

Ξεκινήστε υπολογίζοντας τον διαθέσιμο χώρο στον οποίο σκοπεύετε να εγκαταστήσετε την πέργκολα. Εξετάστε το μέγεθος, το σχήμα και τον προσανατολισμό της περιοχής. Σημειώστε τις υπάρχουσες κατασκευές, όπως τοίχους ή φράχτες, που μπορούν να χρησιμεύσουν ως φόντο για την πέργκολά σας.

Πηγή: Woodcrafters

Επιλέξτε το σωστό σχέδιο πέργκολας

Επιλέξτε ένα σχέδιο πέργκολας που συμπληρώνει το συνολικό στυλ του χώρου σας. Υπάρχουν διάφορα υλικά όπως ξύλο, μέταλλο ή βινύλιο και σε διαφορετικά σχήματα και σχέδια. Λάβετε υπόψη την αντοχή, τις απαιτήσεις συντήρησης και την αισθητική των διαφορετικών επιλογών πέργκολας.

Πηγή: Better Homes & Gardens

Προσδιορίστε την τοποθεσία για την πέργκολα

Οι πέργκολες τοποθετούνται συχνά σε τοίχους, φράχτες ή ανεξάρτητες στον κήπο. Κατά την επιλογή της τοποθεσίας, λάβετε υπόψη την ποσότητα του ηλιακού φωτός, τα μοτίβα του ανέμου και τα φυτά που σκοπεύετε να καλλιεργήσετε στη πέργκολα.

Πηγή: Better Homes & Gardens

Επιλέξτε κατάλληλα φυτά

Επιλέξτε φυτά που είναι κατάλληλα για καλλιέργεια σε πέργκολα. Οι δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν αναρριχόμενες τριανταφυλλιές, γιασεμί, αγράμπελη, κισσό ή αμπέλι. Λάβετε υπόψη την ανάπτυξη, το ύψος, το χρώμα και την εποχή της ανθοφορίας του φυτού για να δημιουργήσετε μια οπτικά ελκυστική σύνθεση.

Πηγή: House Beautiful

Δείτε ακόμη Μην Πετάς τα Σκουριασμένα Αντικείμενα: 41 Ιδέες Για Να Τα Εντάξεις στην Διακόσμηση Κήπου

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σωστή υποστήριξη

Βεβαιωθείτε ότι η πέργκολά σας είναι δομικά σταθερή και παρέχει επαρκή υποστήριξη για τα αναρριχώμενα φυτά. Εάν είναι απαραίτητο, ενισχύστε την ή στερεώστε την σε τοίχο ή φράχτη. Επιλέξτε υλικά που αντέχουν το βάρος και την ανάπτυξη των φυτών με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή: Hative

Σκεφτείτε την αισθητική και το συνδυασμό χρωμάτων

Σκεφτείτε τη συνολική αισθητική που θέλετε να επιτύχετε. Λάβετε υπόψη τα χρώματα, τις υφές και τα σχήματα τόσο της πέργκολας όσο και των φυτών. Δημιουργήστε ένα συνεκτικό συνδυασμό χρωμάτων που συμπληρώνει το γύρω τοπίο ή προσθέτει ένα στοιχείο αντίθεσης για να δημιουργήσετε οπτικό ενδιαφέρον.

Πηγή: Sunset Magazine

Ενσωματώστε πρόσθετα στοιχεία

Βελτιώστε την ομορφιά της πέργκολάς σας προσθέτοντας συμπληρωματικά στοιχεία. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε διακοσμητικά στοιχεία όπως κρεμαστά καλάθια, φωτιστικά ή χώρους καθιστικού κοντά στην πέργκολα.

Πηγή: Foter Magazine

Συντηρήστε και φροντίστε την πέργκολα σας

Συντηρείτε και φροντίζετε τακτικά την πέργκολα σας και τα φυτά που αναπτύσσονται σε αυτήν. Κλαδέψτε τα φυτά όσο χρειάζεται για να διατηρήσετε το σχήμα τους και να αποτρέψετε την υπερανάπτυξη. Επιθεωρείτε τακτικά την πέργκολα για τυχόν ζημιές και επισκευάστε τις αμέσως.

Πηγή: Homes & Gardens

πηγή

Δείτε επίσης Σκόρπιες Πέτρες Στον Κήπο: 34 Υπέροχες και Εύκολες Ιδέες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τατουάζ φαγητών,σχέδια τατουάζ,συμβουλές για τατουάζ,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

30 Μοναδικά Τατουάζ Φαγητών που θα σας Κάνουν να Πεινάσετε Περισσότερο

καινοτόμα θερμοκήπια,οικολογικά θερμοκήπια,κατασκευές κήπου,για τον κήπο,

20 Καινοτόμες Ιδέες Θερμοκηπίων με Οικολογικό Χαρακτήρα