in ,

Τι Πρέπει να Κάνετε αν Δείτε μια Πράσινη Κουκκίδα στο Τηλέφωνό σας

πράσινη κουκκίδα,κινητό τηλέφωνο,smartphone,συμβουλές,χρήσιμα,
Τι Πρέπει να Κάνετε αν Δείτε μια Πράσινη Κουκκίδα στο Τηλέφωνό σας

Στο διαρκώς μεταβαλλόμενο ψηφιακό τοπίο, τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Ωστόσο, αυτή η ευκολία εγείρει πιθανούς κινδύνους για το απόρρητο, τους οποίους οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν. Εάν έχετε εντοπίσει ποτέ μια πράσινη κουκκίδα στο επάνω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι κάποιος σας παρακολουθεί χωρίς να το γνωρίζετε. Κινητό Τηλέφωνο: Υπάρχουν Σημεία που αδειάζουν την μπαταρία του γι’αυτό μην τα τοποθετείτε εκεί

Τι Πρέπει να Κάνετε αν Δείτε μια Πράσινη Κουκκίδα στο Τηλέφωνό σας

Η παρουσία μιας πράσινης κουκκίδας υποδηλώνει ότι μια εφαρμογή χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του τηλεφώνου σας, ιδίως το μικρόφωνο και την κάμερα.

Αν και αυτό μπορεί να συμβεί για νόμιμους λόγους, όπως η χρήση μιας εφαρμογής εγγραφής φωνής ή η πραγματοποίηση μιας τηλεφωνικής συνομιλίας, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη προγραμμάτων «spyware» που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το απόρρητό σας.

Η πράσινη κουκκίδα στις συσκευές Android, όπως αντίστοιχα και στα iPhone, έχει προκαλέσει ανησυχίες για πιθανές παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής.

Τίθεται το ερώτημα: Πώς μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ των νόμιμων προγραμμάτων και των δυνητικά επικίνδυνων που χρησιμοποιούν κρυφά τους αισθητήρες της συσκευής σας;

Δείτε ακόμη Πως να Αφαιρέσετε τις Γρατσουνιές στην Οθόνη του Τηλεφώνου σας με Οδοντόκρεμα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Με την αναβάθμιση Android 12, η κουκκίδα ένδειξης απορρήτου προστέθηκε ως κύριο χαρακτηριστικό. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε διάφορες μάρκες κινητών και παρέχει στους χρήστες μια γρήγορη οπτική ένδειξη όταν μια εφαρμογή επιχειρεί να αποκτήσει πρόσβαση στο μικρόφωνο ή την κάμερά τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό δεν δικαιολογεί άμεση ανησυχία.

Εφαρμογές όπως οι βοηθοί φωνής και οι νόμιμες εφαρμογές τρίτων ενδέχεται να απαιτούν πρόσβαση σε αυτούς τους αισθητήρες για να λειτουργήσουν σωστά.

Ωστόσο, η παρακολούθηση είναι απαραίτητη. Εάν μια πράσινη κουκκίδα εμφανιστεί απροσδόκητα, ήρθε η ώρα να το εξετάσετε βαθύτερα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχει παραχωρηθεί σε μια εφαρμογή πρόσβαση στο μικρόφωνο ή την κάμερά σας ακόμα και όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να ελέγξετε και να διαχειριστείτε αυτά τα δικαιώματα στην ενότητα “άδειες” των ρυθμίσεων της συσκευής σας.

Για να διατηρήσετε το smartphone σας ασφαλές, θα πρέπει να λάβετε έγκαιρα μέτρα εάν υποψιάζεστε ανεπιθύμητη πρόσβαση. Η εκτέλεση σάρωσης για ιούς με τη λειτουργία Play Protect του Play Store είναι ένα καλό βήμα εκκίνησης. Προτείνεται η αλλαγή κωδικών πρόσβασης, ειδικά για σημαντικούς λογαριασμούς όπως το email. Για να ελαχιστοποιηθεί ο περαιτέρω κίνδυνος, αυτή η διαδικασία θα πρέπει να εκτελείται σε μια ασφαλή συσκευή.

Όταν δείτε την πράσινη κουκκίδα, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης σας για να εμφανιστεί ένα σύμβολο μικροφώνου ή κάμερας, το οποίο υποδεικνύει ότι ο αισθητήρας είναι σε λειτουργία. Πατώντας το σύμβολο υποδεικνύει ποια εφαρμογή το χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή. Από εδώ, μπορείτε να ανακαλέσετε τα δικαιώματα της εφαρμογής ή να την απεγκαταστήσετε αν απαιτείται.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Το Τηλέφωνό σας Δεν Φορτίζει Σωστά; Δοκιμάστε Αυτό το Κόλπο και Δείτε τη Διαφορά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

στερεότυπα διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,συμβουλές διακόσμησης,διακόσμηση,

10 Στερεότυπα Διακόσμησης Σπιτιού που Πρέπει Καλύτερα Να Τα “αφήσετε στην άκρη”

Κολοκυθόπιτα στο air fryer χωρίς φύλλο

Κολοκυθόπιτα στο air fryer χωρίς φύλλο