Την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο το ψητό κρέας έχει την τιμητική του. Δείτε παρακάτω μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για σως – σάλτσα για τα ψητά σας. Ιδανική για μπριζόλες, παϊδάκια, ψητά καλαμάκια, μπιφτέκια αλλά και κρέατα τύπου σνίτσελ.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1 με 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι στο βούτυρο. Στη συνέχεια, βάζουμε το κρασί ενώ ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου ένα λεπτό. Μετά προσθέτουμε το ζωμό κότας, αφού πρώτα τον έχουμε διαλύσει σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και την κρέμα γάλακτος. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι (καλό είναι να προσθέτουμε λίγο λίγο και να δοκιμάζουμε γιατί το κάθε λεμόνι διαφέρει σε μέγεθος), το φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να δέσει για 2 με 3 λεπτά. Έτοιμη!
Η συνταγή είναι από την ομάδα “Μαγειρικές Απολαύσεις“
Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More
Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα